La Schubertíada es consolida dins el circuit internacional

0
1090

Artistes de prestigi com la soprano nordamericana Joyce DiDonato, el baríton alemany Mathias Goerne, el tenor líric Christop Prégardien o la soprano Christine Karg han aconseguit atreure un gran nombre de públic en les diverses actuacions que s’han celebrat a Figueres, Castelló d’Empúries o Vilabertran


«Gràcies a un cartell d’artistes de primer nivell ens hem situat dins el circuit de festivals internacionals», afirma el coordinador de la Schubertíada de Vilabertran, Víctor Medem. Una excel·lent definició del balanç de la vint-i-setena edició d’un festival que ha registrat un ple absolut en vuit dels dinou concerts oferts entre el 17 i el 31 d’agost. Artistes de prestigi com la soprano nord americana Joyce DiDonato, el baríton alemany Mathias Goerne, el tenor líric Christop Prégardien o la soprano Christine Karg han aconseguit atreure un gran nombre de públic en les diverses actuacions que s’han celebrat a Figueres, Castelló d’Empúries, Vilabertran i a Valdegovía (Àlaba/País Basc). L’edició d’aquest any confirma el salt internacional de la Shubertíada: «hem constatat una consolidació internacional de festival tant de públic com de premsa», confirma Medem. Tot i això, el festival ha continuat mantenint l’espai per donar a conèixer al públic nous talents com el pianista Eudald Buch. Com cada any, el concert de cloenda el va dur a terme el Quartet Casals, on va rebre el títol de Membre d’Honor de l’Associació Franz Schubert.

En un avançament del que podrem trobar en la propera edició, el festival ha confirmat el retorn de Matthias Goerne, Christine Karg i Andrè Schuen.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li