La Schubertíada de Vilabertran celebra 25 anys de música clàssica

0
1597

La programació d’enguany inclou 17 concerts i figures com Kate Royal o Sarah Connolly 


La Canònica de Santa Maria de Vilabertran serà l’escenari, del 17 d’agost al 3 de setembre, de la 25a edició de la Schubertíada. Per commemorar l’aniversari, la direcció ha apostat per recuperar un dels cims del romanticisme musical, la integral dels quartets de corda de Beethoven. Després d’un segle sense interpretar-se a Catalunya, el Quartet Casals l’ha rescatat a petició del festival, on l’interpretarà en cinc concerts.

DISSET CONCERTS. La Schubertíada té un programa de 17 concerts, cinc dels quals són els que protagonitzarà el Quartet Casals amb la integral de Beethoven. La resta, es divideix en cinc recitals de lied, dos de piano, dos de joves talents, un concert orquestral, un de coral i l’habitual concert familiar. Entre els noms més destacats hi ha els tres mestres del lied, Kate Royal, Sarah Coonnoly i Kate Royal, que actuaran separadament acompanyades pel pianista escocès Malcom Martineau, la violinista Muriel Cantoreggi al capdavant de la camerata, el baríton Matthias Goerne. Aquest darrer s’ha acabat convertint en un clàssic de la Schubertíada. A l’agost hi haurà el debut a Vilabertran del mestre pianista Nicholas Angelich, el pianista espanyol Javier Perianes i el debut d’Illker Arcayürek acompanyat de Wolfram Rieger, qui va participar en la primera edició de la Schubertíada de Vilabertran l’any 1992.

El president de l’Associació Franz Schubert, Jordi Roch, va ser qui va proposar al quartet de Beethoven. Tan Roch com el coordinador del festival, Víctor Medem, han subratllat que la seva interpretació és tot un “esdeveniment històric”. I és que, l’obra de Beethoven no s’escolta a Catalunya des de l’any 1916. Pel que fa a les xifres, el festival ha tingut un total de 107 compositors amb 227 concerts, de la mà de 14 directors, 60 cantants, 67 pianistes, 57 solistes d’altres instruments i 39 conjunts diferents.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li