La Sareb inicia els tràmits per rehabilitar els habitatges abandonats de Vilafant

0
1331

A causa de la covid-19, l’Ajuntament ha concedit una pròrroga a l’adjudicatari de la nova residència


La Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària, popularment coneguda com a Sareb, ha posat en marxa els tràmits per rehabilitar la filera d’habitatges abandonats que hi ha a l’avinguda de les Mèlies de Vilafant, a tocar del Mercadona de Figueres. Es tracta d’un conjunt de cases deshabitades que fa temps que estan pendents de sortir a la venda, i a part d’haver-se anat deteriorant, s’han convertit en el refugi de diverses persones sense llar.

En el ple ordinari que es va fer el dimecres de la setmana passada, l’alcaldessa, Consol Cantenys, va explicar que finalment «hem aconseguit establir una comunicació més fluïda amb Sareb. I sí que ara estan disposats a asseure’s a una taula a parlar». De moment, va concretar, han atès que l’organisme demani la llicència de rehabilitació d’aquests immobles. «I també estan disposats a asseure’s i parlar amb l’Ajuntament per veure quin acord podem pactar amb els habitatges que tenen buits en aquest moment», va afegir l’alcaldessa.

Cantenys ho va explicar a instàncies d’una intervenció del regidor republicà Albert Serrats. A l’apartat de precs i preguntes, Serrats va demanar què està fent l’Ajuntament per promoure el pla d’habitatge, sobretot tenint en compte que encara no hi ha cap propietari inscrit a la borsa d’habitatges buits creada pel Consell Comarcal. En aquest sentit, la màxima responsable municipal li va respondre que de moment s’ha parlat amb els tenidors, i que s’havien fixat el 30 de març com a data límit per fer totes les gestions prèvies a una reunió conjunta.

PRÒRROGA PER A LA RESIDÈNCIA. Un dels punts de l’ordre del dia era l’acord de modificació dels terminis que han de regir una nova residència assistida i centre de dia per a la gent gran al municipi. Això és així perquè l’adjudicatari, Carles Cases Usart, ha demanat una pròrroga a l’Ajuntament per les circumstàncies adverses derivades de la covid-19. D’una banda, Cases —que construirà el centre i el gestionarà durant 40 anys— s’ha trobat amb diverses dificultats per concretar el finançament que tenia emparaulat, ja que els socis inversors estaven a l’expectativa de com evolucionava la situació econòmica del país. I d’altra banda, està mantenint reunions amb la Generalitat per analitzar si cal adaptar l’edifici a la nova situació sanitària. Per tot això, ha demanat una ampliació de cinc mesos del termini que tenia fixat, i el Consistori li ha donat temps fins a principis de novembre perquè presenti el projecte executiu de les obres. Tot i així, l’adjudicatari s’ha compromès a signar el contracte en un termini màxim de 15 dies.

PATINETS ELÈCTRICS. D’altra banda, la portaveu de Junts per Vilafant, Roser Sendra, va aprofitar l’apartat de precs i preguntes per demanar si l’Ajuntament té previst redactar algun tipus de normativa per regular l’ús dels patinets elèctrics. Segons va denunciar, aquests vehicles estan proliferant cada cop més, i sovint els condueixen menors que no coneixen la normativa de circulació, amb el risc d’accidentalitat que això comporta. Consol Cantenys va admetre que no hi ha normativa pròpia, sinó que els usuaris han de complir el codi de circulació, i es va comprometre a incloure la formació en els tallers d’educació vial que imparteix la Guàrdia Municipal entre els joves del poble.

NOU CAPORAL. L’alcaldessa també va aprofitar el ple per anunciar que ja s’ha resolt el procés de selecció de la plaça de cap de la Guàrdia Municipal. D’entre els 27 aspirants que s’hi van presentar, 14 es van presentar a les proves, i només 3 les van superar totes. El guanyador finalment va renunciar a la plaça perquè ja en tenia una a l’Ajuntament de Roses, i el nou cap de la guàrdia vilafantenca serà el segon classificat, Francisco Giró Aranda, que ara haurà d’estar tres mesos de pràctiques abans del nomenament definitiu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li