La Santa Creu 2020 manté el seu esperit tot i les restriccions per la Covid-19

0
976

L’Ajuntament organitza un pregó virtual a càrrec del personal sanitari i una simulació de focs artificials


 

Figueres enyora temps millors per celebrar les seves Fires i Festes de la Santa Creu, però malgrat tot, l’esperit hi és. Si no hagués estat per les restriccions de l’estat d’alarma, les festes haurien començat divendres, 24 d’abril. L’Ajuntament de Figueres ha decidit ajornar les celebracions però ha programat diversos actes virtuals.

Aquest dijous, festiu a Figueres, tindrà lloc un pregó virtual, que anirà a càrrec del personal sanitari de l’hospital. Amb aquesta iniciativa, que tindrà lloc a les 12 del migdia, es pretén fer un homenatge a la tasca i l’esforç del col·lectiu.Per altra banda, s’ha programat una simulació virtual dels focs artificials que posen punt final a les festes de la Santa Creu, el dia 3 de maig a les 20.15 h. A més, l’Ajuntament ha posat els canals de comunicació del consistori per tal de fer difusió dels actes virtuals que han programat les entitats de la ciutat. Des d’allà s’anunciaran els actes virtuals previstos. La programació es podrà consultar al web de l’Ajuntament: figueres.cat.

UN CLÀSSIC NO OFICIAL. Des del 2013, el Xupinasso del bar el Cafetó, al costat de l’Ajuntament, s’ha convertit en el tret de sortida no oficial de la festa figuerenca. Aquest any, va tenir lloc dissabte a la tarda i es va retransmetre per 17600 Ràdio amb més de 5.000 connexions. Els pregoners sorpresa van ser Oriol Mitjà i Fernando Simón, els dos portaveus de la crisi sanitària, que van ser doblats per oferir mesures a la població figuerenca. Proposaven que la Colla Castellera posés una mascareta al monument de Narcís Monturiol de la Rambla. També es va fer una versió amb àudio i vídeo del tradicional petard recuperant imatges d’anteriors edicions. Les xarxes socials es van omplir de fotografies de gent amb el tradicional mocador del Xupinasso brindant des de terrasses i finestres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li