La Santa Creu 2018 s’inspira en el cine i convida Ventura Pons a ser el pregoner

0
19105

La dissenyadora de la imatge de les Fires i Festes d’enguany és la il·lustradora figuerenca Judit Frigola


 

Figueres ja ha iniciat el compte enrere per les Fires i Festes de la Santa Creu 2018. La mostra d’això és la imatge gràfica d’aquest any que ja va començar a circular dijous passat, després de la presentació oficial del cartell i de l’anunci de qui serà el pregoner en aquesta edició. Enguany, la dissenyadora de la il·lustració és la figuerenca Judit Frigola. En el mateix acte de presentació, l’alcaldessa, Marta Felip, va revelar que el cineasta Ventura Pons serà el pregoner d’aquest any.

EL CARTELL. El regidor de Cultura Popular i Festes, Quim Felip, va explicar que el cartell segueix la tendència de l’any passat, «amb elements emblemàtics i representatius» de la Sta. Creu i esdeveniments que tenen lloc a la ciutat. Una altra característica comuna és que estan dissenyats i il·lustrats per autors locals als quals «se’ls dona total llibertat». L’any passat l’autora del cartell va ser la il·lustradora Wäwä i l’anterior el dissenyador Manel Gràvalos.

L’alcaldessa, Marta Felip, va destacar que la imatge d’aquest any «inspira alegria, il·lusió i mà estesa perquè vingui molta gent a la ciutat».

Pel que fa a la interpretació del cartell, la seva autora, Judit Frigola, va explicar que la vegetació, i més en concret l’arbre de figuera, ocupa el primer terme i bona part de la imatge perquè enguany se celebra el centenari de la Festa de l’Arbre a Figueres. Al centre hi ha «una figuerenca que ens allarga la mà amb orgull i convida l’espectador a gaudir de les activitats de fires i festes de la seva ciutat, que veiem al fons, i que són el punt de fuga de la imatge». S’hi veu també la icona de les atraccions de fires i en el vestit de la protagonista els motius decoratius són les creus. D’altra banda, Frigola va explicar que tant pel tractament com per la composició, el cartell pretén recordar un cartell de cinema i ser «un petit homenatge al que crec que és un dels esdeveniments de l’any: la reobertura del cinema Las Vegas, com a lloc d’oci, cultura i nou equipament de la ciutat».

EL PREGONER. Si un dels esdeveniments destacats serà la reobertura del cinema Las Vegas, un pregoner adient és el seu impulsor, el cineasta Ventura Pons. Precisament la inauguració de la sala remodelada el 6 d’abril servirà també per estrenar la darrera pel·lícula de Pons Miss Dalí. L’alcaldessa, Marta Felip, es va mostrar molt satisfeta perquè el realitzador havia acceptat la seva proposta de ser pregoner de la Santa Creu 2018, i va afegir: «segur que serà un pregó divertit».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li