La-Sala.online, música en directe des d’Avinyonet a la resta del món

0
1027

La proposta ofereix cada dijous un concert en directe que es pot seguir a través de Twitch i de Youtube


Són poc més de les vuit del vespre quan entrem a l’estudi Canigó. El més petit dels estudis de gravació de MusicLan, situats a Avinyonet de Puigventós. A dins hi trobem la rossinca Anna Gratacós, coneguda artísticament com a Madamme Mustash, rascant la seva guitarra i cantant de forma suau. També hi és en Jordi Solé, el prestigiós tècnic de so de Mu­sicLan, que està acabant d’arranjar els darrers detalls. Amb nosaltres ha vingut la Noemí Morales, l’encarregada de comunicació d’Atelier Esdeveniments, que avui ens està fent d’amfitriona. Ens presenta el Jordi, l’Anna i en Pere Toro, de la productora de vídeo The Jump, que ha aparegut per l’obertura que separa la «peixera» de l’estudi. Queden uns 20 minuts perquè comenci el concert de Madamme Mustach, i s’han d’acabar de preparar els darrers detalls.

LA POSADA EN ESCENA. Serem uns espectadors de luxe. Ens han preparat un sofà a l’estudi des d’on podrem gaudir del concert a menys d’un metre de Madamme Mustash. En Jordi ens passa els auriculars que haurem de portar durant l’actuació; mentrestant, en Pere perfila els darrers detalls perquè l’streaming i els vídeos funcionin de forma correcta. La Noemí entra a la peixera, des d’on seguirà l’actuació en directe, però també en línia. Tot i que es tracta d’una actuació en un estu­di tancat, requereix un gran esforç de preparació.

L’espectacle es podrà seguir de forma oberta pel Twitch i Youtube de @la-sala.online. Una proposta nascuda en l’època dura de la pandèmia i que vol ser «l’aparador del talent de proximitat, el lloc on descobrir nous artistes, ja sigui pels amants de la música com pels programadors», tal com expliquen a la seva web.

Quan falten uns segons per a dos quarts de nou, comença el compte enrere 5, 4, 3, 2, 1…

L’ACTUACIÓ. Madamme Mustash comença amb un tema del seu primer disc ‘Nina’. Una cançó dolça, amb una gran presència vocal que permet veure la potència i musicalitat de la seva veu. Tot just finalitza la primera cançó, ja podem veure una de les característiques que fan aquest concert tan especial, la interacció amb els xats. Les reaccions a la seva música arriben a través d’una pantalla que l’artista té situada a la seva dreta. Allà hi pot veure els missatges que li escriu el públic, tant de Youtube com de Twitch, i fins i tot el llistat de cançons que li demanen. Madamme Mustash avisa: «em demaneu cançons molt canyeres com ‘Ballarina estàtica’ o ‘Guerrera’, les tocaré però d’aquí a una estona, avui vull fer un concert que sigui un crescendo».

L’actuació continua, i des de la posició privilegiada on ens trobem avui, podem veure molts més detalls que, d’altra banda, ens passarien imperceptibles. Un dels més importants és el joc de peus. Maddame Mustash és una especialista en el joc de pedals. Els té situats just a la base del micròfon i els utilitza per enregistrar fragments. Tota sola és capaç de crear les bases de les seves melodies, fer-se els cors, i alhora cantar i tocar la guitarra. Un exercici de coordinació, dinamisme i tècnica, simplement espectacular. Encara estem al·lucinant quan anuncia l’últim tema de la nit, ‘Viento’, l’últim single de Madamme Mustash. El temps ha passat volant.

TOC FINAL. Hi ha un petit ritual que es repeteix cada cop que acaba una actuació. La Noemí demana als artistes que li responguin un parell de qüestions: «Com t’has sentit actuant a la Sala on.line?» i que completi la frase «Un concert a La-Sala.online és…».

No ens tocava respondre-ho a nosaltres, però si hagués estat el cas, hauríem dit que «un concert a La-Sala.online és una experiència única».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li