La sala Las Vegas, gairebé a punt per l’estrena de ‘Miss Dalí’ el pròxim 6 d’abril

0
1700

Actualment s’està acabant la tasca de col·locació de les butaques de la sala, que es dividirà en quatre i tindrà una capacitat per a gairebé 800 persones


 

Comença el compte enrere per tornar a posar en marxa l’antic cinema Las Vegas del carrer Sant Pau. Ahir a la Junta de Govern Local es va informar sobre el conveni que l’Ajuntament de Figueres i el cineasta Ventura Pons han fet per reobrir l’emblemàtica sala de projecció. La inauguració serà el 6 d’abril i coincidirà amb l’estrena de la pel·lícula Miss Dalí. Precisament es tracta del film que el director Ventura Pons va venir a rodar a Figueres i Cadaqués i que li va fer descobrir la mítica sala figuerenca tancada fa disset anys i inaugurada el 1964.

Tot i que l’estrena mundial de la cinta de Pons serà el 13 de març a Mèxic, Figueres es vestirà de gala el 6 d’abril per acollir l’estrena coincidint també amb la inauguració del recuperat cinema. La pel·lícula interpretada, entre altres actors, per Siân Phillips, Claire Bloom, Josep Maria Pou i Mario Gas, està centrada en la vida de la germana de Salvador Dalí, Anna Maria.

EL PROJECTE. La rehabilitació del cinema Las Vegas va començar fa mesos i el passat mes de desembre es va organitzar una visita d’obres amb la premsa per mostrar com avancen els treballs. Actualment s’està acabant la tasca de col·locació de les butaques de la sala, que es dividirà en quatre i tindrà una capacitat per a gairebé 800 persones.

Durant el rodatge de Miss Dalí, Ventura Pons va quedar fascinat per la sala i va decidir tirar endavant amb la iniciativa. El cineasta ha llogat el local i n’ha impulsat la rehabilitació. La intenció és dedicar el cinema Las Vegas a la projecció de pel·lícules en català i en versió original subtitulada. Se segueix així el model que Pons ha impulsat a altres sales, com els Cinemes Texas a Barcelona o l’Albatros de València.

Segons el conveni aprovat per un decret d’alcaldia del passat 28 de febrer, l’Ajuntament invertirà 350.000 euros en les obres, que tenen un cost total de rehabilitació d’1,7 milions d’euros. L’equipament tindrà també altres usos públics.

El PSC demana explicacions pels diners públics invertits en el projecte i el seu portaveu creu que hi ha altres prioritats i declara: «la ciutat té problemes gravíssims, hi ha un 42% de pobresa amb un 16% de pobresa extrema».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li