La Ruta de l’Art es consolida amb una norantena d’artistes en la 10a edició

0
1326

Se celebrarà del 12 al 15 d’octubre amb la incorporació de nous espais expositius com la Casa Pastell i el Rentador


 

La Ruta de l’Art, de Castelló d’Empúries, va néixer l’any 2008 amb quaranta artistes i divuit espais. Aquest any, deu anys després, arriba plenament consolidada amb la participació d’una norantena d’artistes, però mantenint la mateixa filosofia: aplegar els més diversos estils i disciplines. Serà del 12 al 15 d’octubre, un cap de setmana llarg en què el visitant podrà que conèixer les obres dels artistes participants mentre passeja pels 19 espais expositius públics i privats situats en el centre històric del municipi, com ara l’Ecomuseu-Farinera, la capella del convent de Santa Clara, la basílica de Santa Maria, el Paller d’en Melino, la Cúria-Presó o el Portal de la Gallarda. Aquest any, a més, s’han afegit al recorregut dos espais: el Rentador, on hi haurà l’Espai Zero, amb una acció puntual, i la Casa Pastell.

En la presentació de la ruta, que es va fer divendres passat a la Casa Can Contreras del municipi, la comissària i organitzadora del projecte, Anna Maria Constanseau, va explicar que els espais expositius s’obriran el dijous 12, a les 11 del matí, i que a les 12 tindrà lloc la presentació del llibre Crema Londres a Tarragona, de la fotògrafa Roser Arques Morueta, que participarà a la mostra, i l’escriptor Jordi Martí Font, a la nova sala d’audicions del convent de Santa Clara. Aquest serà precisament un dels primers actes paral·lels de la ruta, que comptarà també amb el tradicional Mercat d’Art, nascut ara fa quatre anys, destinat a la venda d’obres d’art en format petit i a preus assequibles; el ru-Tast, un espai alternatiu dedicat a les degustacions, situat a l’entrada de la sala municipal, amb un tast dels vins del celler Gerisena, de Garriguella; el rutaKids, amb un concurs de dibuix per a nens i nenes de 6 a 15 anys; o el ruTagram, un concurs de fotografia a través de la xarxa social Instagram, o el sorteig d’un quadre cedit per l’artista Anna Maria Constanseu.

L’obertura oficial de la Ruta de l’Art serà el dijous 12 d’octubre a les quatre de la tarda, i a les vuit del vespre s’han previst diverses actuacions musicals per celebrar el desè l’aniversari: un concert de guitarra, violí, veu i percussió a càrrec de Serfs Música, i un espectacle i correfoc dels Senyors del Foc, a l’exterior de la basílica de Santa Maria.

Tancarà la ruta, el diumenge 15 d’octubre, a les 5 de la tarda, a la basílica de Santa Maria, el concert a càrrec de l’Orfeó Laudate, que celebra el seu setanta-cinquè aniversari, i l’organista Jonatan Carbó, dirigit per David Malet.

En aquesta desena edició, la Ruta de l’Art de Castelló d’Empúries ha comptat amb la col·laboració de la Facultat de Belles Arts de Barcelona i l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li