La rotonda de la plaça del Sol permetrà reordenar la mobilitat de tot el centre

0
684

 Set mesos d’obres. Això és el que els espera, tirant pel cap baix, als conductors que habitualment circulen per l’avinguda Salvador Dalí de Figueres. I és que aquesta setmana començaran els tan anhelats treballs per construir una rotonda a la plaça del Sol, a la intersecció entre l’N-IIa i l’N-260 (carrer Empordà o carretera d’Olot).
Les obres, que es van adjudicar al juliol a l’empresa Misturas Obras e Poxectos, SA, tenen un termini d’execució d’entre set i nou mesos (segons el projecte inicial, set, però el mateix document alerta que hi pot haver modificacions). Les màquines començaran a treballar aquest mateix dimecres. L’actuació costarà 776.891,39 euros; uns diners que pagarà íntegrament el Ministeri de Foment, que encara té la competència de l’N-IIa. De fet, aquesta obra és l’únic escull que fins ara ha impedit la cessió d’aquesta via a l’Ajuntament de Figueres, de manera que quan la glorieta estigui feta el consistori recepcionarà la travessera urbana.
SENSE TALLS TOTALS. Amb l’objectiu que les afectacions sobre el trànsit siguin “les mínimes possibles”, Foment ha estructurat les obres en quatre fases [vegeu-les a les pàgines 4 i 5]. Durant les primeres setmanes la circulació es mantindrà com fins ara, tot i que amb un carril de menys; però més endavant la carretera d’Olot només serà de sortida durant uns quatre mesos. L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, admet que els treballs crearan un gran impacte al centre de la ciutat perquè la zona afectada és un punt neuràlgic de mobilitat, tant per als vehicles que hi circulen d’est a oest com per als que ho fan de nord a sud. Però fonts municipals han garantit que en cap moment es tallarà el trànsit per la Nacional (com a molt es donarà pas alternatiu), i que tots els comerços i edificis tindran sempre els accessos garantits.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li