La revisió dels plans de pensions és correcta

0
776

El vicealcalde i regidor de Recursos Humans, Pere Casellas, diu que calia posar ordre a aquesta situació després que els funcionaris municipals els alertessin que s’estava vulnerant la llei


La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ha donat la raó a l’Ajuntament de Figueres i considera que va actuar correctament revisant d’ofici les aportacions als plans de pensions dels treballadors fetes entre 2014 i 2020.

En total, el consistori va fer aportacions per valor de 1,8 MEUR durant sis anys que no s’ajustaven a llei i que, per tant, es van pagar de més. Així ho certificava un informe del cap del servei de Recursos Humans, la secretària i la vicesecretària. En concret, els alts funcionaris alertaven que les aportacions no s’haurien d’haver reprès el 2014 —després d’una aturada entre el 2012 i el 2013 per la crisi— perquè implicaven un increment de la massa salarial i retributiva que prohibia «expressament» la llei.

En un dictamen de 70 pàgines l’ens reprodueix gran part de l’informe dels funcionaris municipals i conclou que el consistori va actuar correctament fent la revisió d’ofici per declarar la nul·litat de ple dret parcial dels acords i resolucions adoptats des del 2014 fins al 2021 en relació amb aquestes aportacions. Considera, per tant, «procedent» declarar-ne la nul·litat.

El vicealcalde i regidor de Recursos Humans, Pere Casellas, diu que calia posar ordre a aquesta situació després que els funcionaris municipals els alertessin que s’estava vulnerant la llei.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li