La revetlla de l’estiu

0
674

Les revetlles de Sant Joan i Sant Pere han marcat històricament l’inici de l’estiu. Els sopars i gresques a la fresca indiquen l’arribada d’un bon temps que, a bona part de la comarca, ve acompanyat de milers de turistes. Uns turistes que, a part d’omplir platges i museus, esdevenen el motor del comerç i de l’hostaleria. I si en els darrers anys aquests sectors havien notat els estralls de la crisi, sembla que aquest 2015 ja perceben els símptomes de la recuperació.
De fet, des de l’Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hostaleria de l’Alt Empordà asseguren que la temporada ha començat força bé tant en termes d’ocupació hotelera com en restauració. “Es preveu un estiu com el de l’any passat o fins i tot millor, perquè el mes de maig ha sigut molt bo”, explica el president, Lluís Fernàndez. Segons els hostalers, no només s’han omplert hotels, sinó que han millorat altres indicadors com ara les reserves dels restaurants _que han augmentat_ o les dificultats per trobar aparcament.
Si el temps hi acompanya, la previsió és que els primers dies de juliol l’ocupació oscil·li entre el 60 i el 75%, i que a partir del 10 de juliol i fins a final d’agost sigui d’entre el 95 i el 100%. Per la seva banda, els establiments de turisme rural ja han penjat el cartell de complert per l’última setmana de juliol i les tres primeres d’agost, i amb les reserves d’última hora esperen arribar al 70% les tres primeres de juliol. Els apartaments turístics i els càmpings també esperen fregar el ple a l’agost

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li