La ‘rentrée’ a Figueres

0
1757

L’estiu s’està acabant. Però la plena normalitat no tornarà fins demà, quan s’iniciï el curs escolar. És llavors quan l’estiu queda definitivament enrere i comencem a aprofitar els caps de setmana de setembre amb una espècie d’autoengany que fa més portable la tornada a la rutina.

En la majoria del país l’estiu es va allunyant tot esperant la tardor, però a l’Empordà, i especialment a Figueres, sembla com si la ciutat esperés aquest moment de transició per lluir tota la seva esplendor. És el període que comprèn els darrers dies d’agost i primers de setembre quan es mostra més agradable i s’obre a més visitants. Als empordanesos se’ns fa molt més suportable l’acomiadament de l’estiu i el retorn a la normalitat.

L’Acústica i la Mostra del Vi de l’Empordà són dos dels esdeveniments més esperats de l’any i que els figuerencs viuen amb intensitat perquè se’ls senten seus. També són dos fenòmens que han tingut la capacitat de ser intergeneracionals i que el gaudeixen tant joves com gent gran i famílies.

L’Acústica d’aquest any ha estat un cop més un èxit de públic i de crítica, però més enllà de la qualitat o de les xifres d’assistents, el que més es valora és l’ambient que s’hi genera. Una atmosfera de bon rotllo intergeneracional gaudint del centre de la ciutat.

Però és que just s’acaba de desmuntar l’Acústica i a la Rambla de Figueres ja es comencen a muntar els estands de la Mostra del Vi de l’Empordà, que se celebra sempre el cap de setmana següent de l’Acústica. Una Mostra que ha tornat a ser un èxit i que any rere any ha sabut professionalitzar-se, ampliar-se i igual que els vins de l’Empordà, ha guanyat en qualitat, espais i ha esdevingut un punt de trobada pel sector.

Pels figuerencs i la gent de la comarca, aquests dos esdeveniments són sinònim d’allargar l’estiu, de gaudir del carrer i de les llargues tardes d’aquesta època de l’any, però, sobretot, són sinònims de retrobament amb molta gent que no veuen al llarg de l’any i que inevitablement es troben a la Rambla o pel centre de la ciutat al llarg d’aquests dies. Per algú que no sigui de Figueres, de ben segur que la rentrée se li deu fer més dura. I és que molts esperem aquests dos caps de setmana seguits per escurar els darrers dies d’estiu.

I per si això no fos poc, coincidint amb la Mostra del Vi, a Castelló d’Empúries se celebra el Terra de Trobadors, el festival medieval de referència de Catalunya en el qual la vila comtal es transforma per recrear el seu passat medieval. Una escapada imprescindible per qualsevol empordanès i que enguany a tornat a triomfar.

Són dos caps de setmana llargs de dijous a diumenge que ens fan molt més agradable segurament uns dels moments més durs de l’any, la tornada a la normalitat després de gaudir de les vacances. Demà tornem a l’escola i tornarem a la rutina tot esperant que torni a ser divendres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li