La relativitat d’Einstein

0
911

Tots hem viscut algun copa a la vida un episodi en el qual la relativitat ha fet presència; si estem en un cinema o restaurant i el nostre fill munta el desembarcament de Normandia no ens molestarà, però si el fill d’un altre plora o fa un mal so, ja ens posem les mans al cap; d’això se’n diu veure la palla a l’ull aliè, però no veure la biga al propi.

La hipocresia i el cinisme al món de la política arriben a uns nivells insospitats i astronòmics, sobretot en període electoral, amb mentides incloses i després, quan ja es té el cul ben enganxat a la cadira o a l’entrecuixa de qui t’ha col·locat, per justificar que no faig el que havia dit que faria, però sí que tu ho has de fer; relatiu perquè ara mano i abans no.

No en tenĂ­em prou de moure un cadĂ ver i una Llei de memòria històrica partidista, sinĂł que ara volen una llei per evitar la seva apologia… tant de bo inclogui retirar el nom de places i carrers d’altres responsables de moltes vĂ­ctimes mortals com dels terroristes de bandes armades, de Carrillos, de Pasionarias, de Companys, de Maduros, de Chavez, etc., actes d’enaltiment del terrorisme i secessiĂł, homenatges a presos condemnats i resta d’actes vandĂ lics que tants de diners ens costa en mobiliari urbĂ  i hores de feina perdudes, però com que tot ĂŠs relatiu, això no costa calĂŠs, sinĂł que ĂŠs per al bĂŠ del paĂ­s i no tĂŠ preu.

Però si no n’hi ha, de calĂŠs, cap problema: ara trec una llei per tal d’assassinar els pensionistes o malalts crònics legalment i m’estalvio les pensions, l’assistència sanitĂ ria, hospitalĂ ria i farmacèutica (de fet, als que malauradament hem patit aquest trĂ ngol, els metges ja ens solen donar ÂŤsolucionsÂť sense cap necessitat d’aquesta llei…), o ĂŠs clar, augmento el salari mĂ­nim 50 euros, per tal que els sindicats i els quatre podemoides unineuronals s’omplin la boca dels avantatges i els èxits assolits (darrere les mariscades i visites guiades a locals nocturns poc il¡luminats) envers els ÂŤfeixistes opressors heteropatriarcalsÂť que els donen menjar, i resulta que ara passaran de l’import mĂ­nim exempt a l’hora de fer la renta i els tocarĂ  pagar…

Podem sentir-nos orgullosos, serem el 5è país d’Europa i 9è del món que permet aquest tipus d’assassinats assistits i, és clar, permetem a una nena menor avortar sense cap consentiment patern, en lloc d’evitar prèviament l’embaràs o ajudar-la, però li caldrà l’autorització per fer-se un tatuatge o sortir d’excursió amb l’institut.

L’altra cara del cinisme és comprovar els juraments de càrrecs sota la «monarquia opressora hereva del franquisme», a canvi d’un bon sou, xofer, despatx, escoltes, pensions vitalícies i altres prebendes i que darrere les promeses electorals en contra de la corrupció, de constricció de la despesa, de congelament de les retribucions, etc., tots els ajuntaments, consells, parlaments i el Congrés han augmentat les dietes, retribucions i assistències dels titulars i han incrementat sobradament l’exèrcit d’assessors, parents, amics, coneguts, saludats, fulanos, fulanas i fulanes, mantenir els fugats de vacances a l’estranger, però com que tot és relatiu, per pagar això, trec aquest l’aportació al pla de pensions dels funcionaris i laborals del meu ajuntament amb la promesa que l’any vinent la situació serà revisada.

Què hem de dir de l’aparença i la higiene d’alguns càrrecs? La metamorfosi soferta pel Chepas i la seva cohort, tant pel que fa a imatge com a l’ús d’aigua, xampú i gel de dutxa, m’ha impressionat molt; a veure si ben aviat visiten el dentista i el psicòleg.

Però amb això no cal anar tan lluny; recordo a l’època de regidor i de conseller comarcal veure com membres electes venien amb xancles, sabatilles d’estar per casa i bermudes a les sessions, com si anessin al bar de la cantonada o a la platja, i el flaire de plantes exòtiques al seu voltant que et deixava ben estabornit. Si es fessin controls de drogues i alcoholèmia abans d’algunes sessions plenàries a molts indrets, ens estalviaríem moltes intervencions vergonyoses i sense cap sentit.

De fet, no entenc com per accedir a segons quines feines o funcionariat el teu currículum ha de tenir una sèrie de requisits i coneixements mínims de la matèria, no tenir antecedents penals, malalties psíquiques, etc. Ara, fins i tot, gent condemnada en ferm, amb antecedents policials i/o penals, sense cap mena d’experiència laboral, empresarial ni coneixement, amb poc més de saber llegir o fer la O amb una moneda, han estat premiats per estar al lloc adequat en el moment adequat.

Ara, amb els nefasts resultats d’algunes formacions a les darreres eleccions, hi ha hagut candidats que molt honrosament han reconegut les seves errades o han assumit les errades del partit i han desaparegut de la vida polĂ­tica, si mĂŠs no, de la primera lĂ­nia… D’altres, malgrat les seves poques o inexistents habilitats conegudes i la seva animadversiĂł i linxaments pĂşblics als companys de files, tot anant molt a missa, encara sĂłn premiats i premiades amb cĂ rrecs inĂştils per satisfer el seu ego i omplir un forat que fins i tot un tap de suro seria capaç d’omplir.

No podia marxar al Carnaval sense tenir unes paraules amables a les escoles concertades. Moltes d’aquestes durant molt de temps han estat adoctrinant la mainada amb simbologia groga feixista, han tret totes les imatges catòliques, es dirigien als pares nomĂŠs en catalĂ  (deu ser per això que diu la supremacista de Vic de l’aparença de la raça superior, que ja es veu amb la famĂ­lia de molts dirigents…) per tal que els podemoides i els sociates no els treguin les subvencions i, de retruc, que les seves nòmines no es vegin afectades. Resulta que han après a demanar suport als pares amb cartes escrites en catalĂ  i castellĂ …

Ja ho deia l’Albert: «Només hi ha dues coses infinites: l’univers i l’estupidesa humana, i no estic segur de la principal». Hi podríem afegir que la por de passar gana fa miracles.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li