La rehabilitació de l’antic convent dels Caputxins entra en la recta final

0
1885

Les obres de la quarta i última fase s’han adjudicat per 596.000 euros i les actuacions se centren en tres punts


 

La rehabilitació de l’antic convent dels Caputxins de Figueres ha entrat en la recta final amb l’inici de les obres de la quarta i última fase, corresponents a l’edifici annex de l’actual auditori. Els treballs han estat adjudicats per 595.840 € i formen part del Pla de rehabilitació del centre històric de Figueres, amb subvenció de la Generalitat de Catalunya.

Les actuacions previstes en aquesta fase se centren en tres punts. El primer, els accessos principals amb l’adequació del jardí i la rampa lateral que donen pas a l’entrada de l’edifici annex unit al de l’auditori pel pati recentment rehabilitat amb la tercera fase de les obres.

El segon punt, la rehabilitació de la façana de l’edifici situada al corriol dels Caputxins, on hi ha l’entrada actual a l’edifici que acull l’oficina del Pla de barris, sales polivalents i altres serveis municipals.

El tercer és l’adequació de les instal·lacions interiors d’aquest edifici, que acolliran a partir de la tardor els serveis de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres, així com aules de formació i dues sales polivalents.

L’antic convent dels Caputxins és un edifici ple d’història que ha acollit nombrosos i diversos usos. Va ser construït l’any 1756 després de l’expropiació de l’anterior convent que els frares caputxins tenien als terrenys on actualment es troba el Castell de Sant Ferran, quan el rei Ferran VII va decidir la construcció de la fortalesa al cim del turó.

El 1836 el convent va ser abandonat obligatòriament pels religiosos a causa de la desamortització de Mendizábal, i l’any 1877 l’Ajuntament en va demanar al Ministerio de Gobernación la cessió per instal·lar-hi el Tribunal de Partit, la presó i la caserna de la Guàrdia Civil. Posteriorment va ser destinat a diversos usos municipals com magatzem de la brigada, dormitori de passavolants, parc de Bombers o escola taller.

L’any 2009 l’Ajuntament va iniciar el projecte de rehabilitació amb la subvenció de l’1% cultural del Ministeri de Foment per fer-hi l’actual Auditori dels Caputxins, que es va inaugurar el 2015 i que es va completar el 2016 amb la instal·lació de la graderia retràctil que permet optimitzar els usos i l’espai.

Marta Felip, alcaldessa de Figueres, destaca la importància d’aquesta rehabilitació i assenyala que quan acabin els treballs, juntament amb la reurbanització dels carrers Barceloneta i Peralada, l’edifici guanyarà en centralitat i millorarà la seva connexió amb el centre, per esdevenir un equipament cultural i cívic de primer nivell.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li