La reforma del parc de Bombers es completarà amb una millora de l’entorn

0
1026

Les noves instal·lacions, que costaran 1,1 milions, tindran una zona de serveis i una zona de convivència separades


 

La reforma del parc de Bombers de Figueres es complementarà amb un arranjament urbanístic de l’entorn. Després d’haver rebut algunes queixes veïnals, l’Ajuntament ja té projectada una millora del carrer Via Làctia, molt transitat a peu perquè porta a equipaments com ara el Molí de l’Anguila, l’Institut Narcís Monturiol o l’escola Salvador Dalí. Ho va avançar l’alcaldessa, Marta Felip, durant la visita d’obres que es va fer divendres al parc.

La reforma costarà 1.150.000 euros i, segons Felip, permetrà «millorar instal·lacions, millorar en volums i millorar en dependències» per tenir «un parc actualitzat a les necessitats del segle XXI». I el director dels Serveis Territorials d’Interior, Albert Ballesta, afegeix que les noves instal·lacions beneficiaran Figueres, però també tota la comarca, perquè el parc «és un centre neuràlgic de les emergències de l’Alt Empordà».

Entre les novetats més remarcables, Ballesta destaca que l’edifici disposarà d’un espai per als equips de protecció individual (EPI), que al parc vell es guardaven «atrinxerats» en armariets a les cotxeres. Ara hi haurà una sala amb assecadors especials i també un vestidor amb lloc per guardar-los. Aquests espais s’encabiran a la zona de serveis, que estarà separada de la de convivència. I aquesta és precisament una altra de les novetats del nou parc. La zona de serveis estarà a l’est de la cotxera i també inclourà un gimnàs amb rocòdrom, tres magatzems o les dependències del cap de parc, entre altres. I és el bloc on les obres estan més avançades. Posteriorment, es construirà la zona de convivència a l’oest de la cotxera.

Ă€NGEL REYNAL

Tot i que el contracte diu que les obres haurien d’estar acabades al juny, el director dels ST d’Interior prefereix no tancar terminis, i només confirma que l’edifici podrà entrar en funcionament durant aquest 2018. Mentrestant, tal com ja va avançar HORA NOVA, els professionals han traslladat tota la seva activitat en uns mòduls prefabricats que s’han instal·lat al pati del recinte.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li