La qualitat, amb segell alt-empordanès

0
1011

Al voltant d’una trentena de productes de 19 empreses de la comarca reben avui el segell de qualitat Girona Excel·lent


 

Avui dimarts, 17 de juliol, el Castell de Sant Gregori esdevindrà l’escenari de l’acte de lliurament de la tercera edició dels segells Girona Excel·lent, un guardó lliurat per la Diputació de Girona que distingeix la qualitat agroalimentària d’uns productes que lluiran el distintiu durant 2 anys.

En concret, a l’esdeveniment hi seran presents 46 empreses de la demarcació gironina i un total de 70 productes locals, unes xifres que en clau alt-empordanesa s’enfilen fins a les 19 empreses i als 28 productes.

Un dels productes amb monopoli local seran les anxoves, que rebran fins a 5 segells: 3 per a Anxoves de l’Escala (anxova en sal, anxova en oli d’oliva i anxova en sal sense espina), 1 per a Anxoves Callol Serrats (olives farcides amb filets d’anxova) i 1 per a Anxoves de Roses-Conserves Bahia (filet d’anxova amb vinagre).

En el cas de l’oli d’oliva i els vins també hi haurà presència íntegrament comarcal. En l’oli, rebran el distintiu Oli de Ventalló (Serraferran Oli d’Oliva Verge Extra i Anna Sala-Trull de Ventalló), Empordàlia (Oli de Pau) i Gozos Mundanos (Gozos Mundanos Arbequina). Pel que fa a la categoria de vins i vins dolços, hi haurà un total de 8 segells alt-empordanesos: Vinyes dels Aspres (Xot blanc 2017 i Bac de les Ginesteres); Celler Roig Parals (Camí de Cormes 2016 i Mallolet 2017); Celler Gerisena (Negre de Gerisena 2016); Celler Martí Fabra (Masia Carreras Negre 2015); Pere Guardolia Celler (Torre de Capmany) i Empordàlia (Sinols Moscatell 2016).

La resta de marques locals que exhibiran el segell seran les següents: Ecolàctics Peralada (quefir d’aigua de fruits mediterranis); El Rebost de l’Empordanet (melmelada extra-pebrot escalivat amb vermut i herbes de Provença); Carnisseria Xarcuteria Pelai (gelatina d’all i oli); Pescadors de Roses (fumet de peix); Anxoves Callol Serrats (colatura d’anxova); Collverd (foie-gras extra, foie-gras mi-cuit, foie-gras celler i foiegret), i Mas Marcè (recuit d’ovella i formatge Marí).

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz