La propera edició de la Schubertíada estrenarà una nova seu a Vilajuïga

0
1064

Es tracta de l’Espai Misteri · Deu, un auditori construït dins d’un antic pou que pertany a Aigües Minerals de Vilajuïga


Trenta concerts. Vint-i-cinc musics estrangers i trenta-tres músics espanyols. Aquesta es l’aposta de la 29ena edició de la Scubertíada. Un «festival ambiciós per les circumstàncies que hi ha actualment», segons paraules del seu director, Víctor Medem, a la presentació del programari celebrada a Estrella Damm.

Un acte que va arribar acompanyat d’una excel·lent notícia per a la comarca. S’estrena una nova seu a Vilajuïga. Es tracta de l’Espai Misteri · Deu, un auditori construït dins d’un antic pou que pertany a Aigües Minerals de Vilajuïga. Així doncs, el municipi es suma als espais de Vilabertran, Castelló d’Empúries, Barcelona i Valdegovía (Àlaba), com a part dels escenaris d’aquesta 29ena Schubertíada.

CASTELLÓ D’EMPÚRIES. Els concerts arriben aquest estiu a la comarca una setmana abans del que és habitual. El primer d’ells serà el dia 12 d’agost a la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, on Matthias Goerne col·laborarà amb dos músics excepcionals del país: l’organista Juan de la Rubia i la violinista Maria Dueñas. Tres dies mes tard, al mateix espai, Arnau Tomàs (violoncel), Anna Puig (viola), Bernat Prat (violí) i Joan Seguí (orgue) plantejaran un diàleg entre la musica de Johann Sebastian Bach i Paul Hindemith.

VILAJUÏGA. El multipremiat quartet de saxofons Kebyart Ensemble oferirà el 14 d’agost a l’Espai Misteri – Deu, el primer concert del festival en un auditori modern. La segona actuació en aquest espai serà a càrrec de la mezzosoprano Esther Valentin i la pianista Anastasia Grishutina, el 29 d’agost, en una actuació matinal.

VILABERTRAN. La canònica continua sent l’epicentre del festival de forma indiscutible, amb catorze actuacions en setze dies. L’estrena serà el 13 d’agost amb Andrè Schuen i Daniel Heide. El 17 d’agost la soprano Katharina Konradi i Daniel Heide encetaran la setmana gran del Lied. L’endemà, Christoph Prégardien presentarà els Wesendonck Lieder de Wagner. La soprano Julia Kleiter s’estrenarà a la Schuberíada el dia 19 acompanyada de Julius Drake. El dia 20 serà el torn del jove baríton Konstantin Krimmel, cridat a esdevenir una referència del Lied, que debuta amb La bella molinera de Schubert, al costat de Daniel Heide. Tancarà aquesta setmana el baríton Florian Boesch i el pianista Malcolm Martineau amb El cant del cigne de Schubert’.

Javier Perianes serà, el 22 d’agost, l’encarregat d’iniciar una sèrie de recitals de piano amb un programa que inclou obres de Beethoven, Granados, Liszt i la sonata de la marxa fúnebre de Chopin. El dia 24 retorna de nou a la Schubertíada el Kallias Ensemble, dirigit per Francisco Poyato i format per joves cantants vinculats a les activitats pedagògiques de la Schubertíada. L’endemà serà el torn del pianista americà establert a França Nicholas Angelich. També està previst un nou recital de piano monogràfic dedicat a Schubert a càrrec de la britànica Imogen Cooper, el dijous dia 26 d’agost. A la recta final de la setmana es produirà el debut del violoncel·lista francès Edgar Moreau i del pianista David Kadouch, que interpretaran la Sonata Arpeggione de Schubert. També s’estrenarà l’endemà la mezzosoprano Ema Nikolovska, acompanyada de l’excel·lent pianista Wolfram Rieger, que apadrina el debut d’aquesta jove cantant a la Schubertíada. Abans, els dos duos seleccionats pel professor Wolfram Rieger, Ferran Albrich (baríton) i Marc Serra (piano) d’una banda, i Cecilia Rodríguez (soprano) i Jesús López Blanco (piano), de l’altra, realitzaran el concert final de l’Acadèmia. La cloenda serà el 29 d’agost amb el tradicional concert del Quartet Casals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li