“La prioritat de l’equip de govern ha estat tancar una sèrie de càrrecs i parts retributives”

0
682

Què representa per vostè ser el nou president d’ERC a Figueres?
Per mi és un honor poder encapçalar aquest projecte que té unes fites marcades. Una cosa que queda bastant clara de la candidatura que hem presentat és la transversalitat, la pluralitat. L’objectiu final és treballar per la ciutat i per treballar per la ciutat n’has de formar part i has de ser molt similar a com és la societat. Amb aquesta candidatura hem intentat representar-nos en la pròpia ciutat.

Vostè ara afronta un mandat de 4 anys com a president local d’ERC. Això serà una plataforma per ser cap de llista a les pròximes municipals?
Avui dia la nostra prioritat és obrir-nos com a partit i tenir representació directa en la societat figuerenca. L’executiva entrant plantarà la llavor que ha deixat l’executiva sortint. Gràcies a la feina de l’executiva encapçalada per l’Agnès Lladó s’han creat les bases perquè puguem créixer a partir d’aquí. La feina no s’acaba mai. La ciutat és viva i cada vegada planteja necessitats diferents i com qualsevol altre partit ens hem d’anar adaptant a la realitat.
Quina diferència hi ha entre aquesta executiva i l’anterior?
Les persones són completament diferents malgrat que alguna coincideix amb l’anterior. En aquest cas volem ser molt propers amb les associacions de veïns, les entitats esportives, culturals, etc. Allò que jo en dic formar part de la vida qüotidiana. Està clar que al final és estèril anar tres mesos abans de les eleccions a demanar el vot perquè això no té cap mena de sentit si tu abans no has estat al costat de la gent interessant-te pels seus problemes i fent el màxim.

Parlen de treballar colze a colze amb el grup municipal. En quin tema volen incidir?
El grup municipal i el partit són peces d’un mateix engranatge. Evidentment el grup municipal té independència i decisió pròpia, però en tenir presència dins l’executiva s’exerceix aquesta sinergia.

Ara estem immersos en el període de les al·legacions als pressupostos. Quina és la discrepància per part d’ERC?
En línies generals ens agradaria influir en la participació dels pressupostos, però que els volums al final siguin perquè la gent hi pugui participar realment i que no siguin una mena de llaminadura per fer veure que donem poder de decisió i després aquest poder són quatre ximpleries. Sobre els projectes, està clar quines són les mancances i està clar que s’ha d’anar per la via de les instal·lacions esportives, però cal també una revisió total i posar al dia els carrers i les infraestructures urbanes. Per descomptadíssim no entenem aquesta doble estructura gerencial i política. Amb aquest sistema s’està carregant en gran manera de costos de personal, de càrrecs de confiança o en els mateixos regidors per, al final, fer les mateixes feines.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li