La primera fase de l’ETAP de l’Escala, el 2020

0
666

L’any que ve es congelaran la majoria d’impostos, però el servei d’escombraries s’apujarà un 7,30% per ajustar la taxa al cost directe de la nova licitació


El ple de l’Escala va aprovar ahir al vespre el pressupost municipal per al 2020, que puja a 24.484.781,46 euros; és a dir, un 4,86% més que aquest any. Des de l’Ajuntament destaquen que es potenciaran especialment les àrees de Medi Ambient, Cultura, Turisme, Joventut i Atenció a les persones, i que reserven gairebé 7 milions d’euros per a les inversions reals. En aquest sentit, la partida més important serà per urbanitzar el sector dels Emperadors (2,57 milions d’euros), però també per a altres projectes destacats, com la primera fase de l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP), que rebrà una inversió d’1,5 milions, o l’inici dels treballs per fer la nova biblioteca, amb l’enderroc de l’edifici de can Masset (800.000 euros). Altres inversions previstes al pressupost són la urbanització del carrer Sàlvia (340.575 €), l’adequació d’espais públics (300.000 €), l’adquisició i rehabilitació d’habitatges per a serveis socials (230.000 €), la instal·lació d’enllumenat en alguns dels carrers que no en disposen (150.000 €) o la rehabilitació del Clos del Pastor com un dels vèrtexs del projecte dedicat a Víctor Català i el corresponent projecte museogràfic (170.000 €), entre altres.

ORDENANCES CONGELADES. Paral·lelament, el ple també va aprovar les ordenances fiscals per al 2020. Seguint la línia dels últims anys, s’han congelat la majoria d’impostos i taxes; però enguany també hi haurà algunes novetats. En el cas de l’IBI, es redueix el tipus impositiu del 0,9053 al 0,8921 per compensar l’increment del 3% que ha plantejat la direcció general del Cadastre. A més, es preveu la possibilitat d’aplicar un recàrrec de fins al 50% de l’IBI a immobles d’ús residencial que estiguin desocupats permanentment.

A banda, es preveu un increment del 7,30% de la taxa d’escombraries, equivalent al cost directe que suposa l’increment previst en la nova licitació que s’ha iniciat. I una altra de les novetats d’enguany és que a partir de l’1 de gener se suprimiran els diferents organismes autònoms, que quedaran integrats a l’Ajuntament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li