La primavera com a ingredient principal

0
797

El xef Xavier Sagristà, juntament amb el cap de sala, Toni Gerez, ha estrenat menúal  Castell de Peralada Restaurant amb l’inici de la nova estació


 

Color, frescor i delícies de la comarca. Això és el que té el nou menú de degustació del Castell de Peralada Restaurant, regentat pel xef Xavier Sagristà, qui, juntament amb el cap de sala, Toni Gerez, ha estrenat menú aquest mes amb l’inici de la nova estació.

UN DINAR AL CASTELL. Són les 14 h, arribem al restaurant i ens rep l’amable Toni Gerez, seiem i comencem a perdre la noció del temps. El fil de música que sona de fons i l’agradable espai permeten submergir-nos plenament en la cultura culinària de Sagristà. Comencem fent un tast d’olis d’oliva verges i sal de diferents parts del món. Això ja és una delícia.

Iniciem el menú de degustació tastant un núvol de bacallà amb samfaina, un sablé de formatge blau amb pera i nous, i un xuixo de foie-gras. La sensació dels diferents gustos i textures és excepcional i se’ns fonen a la boca. Continuem amb una escuma d’arròs negre amb pèsols: mai havíem tastat un arròs negre tan especial i plaent. El següent plat és un roast fish de tonyina, lleuger i molt gustós. Seguidament Sagristà ens sedueix amb una sopa homenatge a Paul Bocuse amb verduretes de primavera, d’això se’n diu cultura gastronòmica. Genial. Acabem els aperitius amb un verat en escabetx casolà i fregit. Passem als plats principals i ens sorprenen amb uns (falsos) espàrrecs verds amb maionesa d’ou ferrat. Continuem amb una amanida de faves i pèsols a la menta amb calamarsets, un plat d’allò més empordanès, i tot seguit un turnedó de rap amb suquet i algues. Acabem amb un espectacular ànec d’aglà combinat amb cítrics i carabassa. Tot és deliciós. Amb què més ens poden sorprendre?

Doncs amb la taula de més de cinquanta formatges d’arreu del món de Gerez, fascinant. De postres, sopa de ruibarbre, maduixes amb vi Finca Malaveïna i gelat de iogurt amb roses. I acabem fent la volta al món amb unes postres de cinc espècies i tres xocolates. Sense adonar-nos-en, hem viatjat als cinc continents amb una sola cullerada. Fantàstic. Tot el dinar ha estat acompanyat de la millor selecció de vins del Celler de Peralada. Ens acomiadem amb un bon cafè intens i uns petits fours.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li