“La preparació per tot allò que pugui venir ja la tenim, estem tranquils per la feina feta”

0
530

El doctor Lluís Martínez Via és el director d’Albera Salut, una entitat de base associativa (EBA) que des del 2002 gestiona els serveis d’atenció primària a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Peralada. El cas d’aquesta zona rural o semirural de 7.200 habitants té les seves particularitats i no es pot comparar amb el cas de l’Escala, però el polèmic concurs entre Eulen i la Fundació Salut Empordà és present. S’ha obert un nou debat sobre la gestió dels serveis d’atenció primària i sobre la necessitat o no d’una experiència professional acreditada en el sector com a requisit per concursar. Lluís Martínez ens dóna la seva visió. Un punt de vista des del model de les EBA, és a dir, des de la fórmula de la gestió feta pels mateixos professionals sanitaris.

El conseller de Salut anunciava fa uns dies que a mesura que vagin caducant els contractes s’aniran convocant concursos públics en la gestió de les ABS. A Albera Salut quan se li acaba la concessió?
L’última setmana de febrer. De fet, ja ha acabat, però nosaltres estem preparats per accedir novament al concurs i ja hi comptem. No és la primera vegada que passem un concurs. Vàrem començar el 2002 i va ser per sis anys, després al 2008 se’n va tornar a convocar un altre. En aquest cas vàrem ser els únics d’accedir-hi i vam guanyar. La documentació és va fer a final de febrer del 2009.
Estan tranquils ara mateix?
Nosaltres la preparació per tot allò que pugui venir ja la tenim. Estem tranquils per la feina feta. Som una de les entitats que mira més pels resultats i els resultats assistencials són molt bons. El Cat Salut ens marca cada any uns objectius i en els últims anys mai hem baixat del 95% d’assoliment i això et dóna una tranquil·litat. Són aspectes, però, que per a un concurs no compten. Tampoc compta que en el rànquing de les 369 ABS de Catalunya, nosaltres som la setena. En el cas de l’Escala, la resposta del conseller acceptant el recurs ha estat molt clara. De por no en tenim, però sí una certa inquietud.

Creu que tindran competidors en un tercer concurs?
És possible.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li