La posada en marxa de l’institut-escola El Bruel d’Empuriabrava serà la gran novetat d’enguany

0
2146

El centre ha fusionat l’escola El Bruel i l’institut de la marina per atendre de manera continuada els alumnes des dels 3 fins als 16 anys


 

Una de les grans novetats d’enguany és el nou institut-escola El Bruel d’Empuriabrava, que formarà els estudiants d’infantil, primària i secundària a les mateixes instal·lacions. Es tracta del primer centre públic d’aquest tipus que es posa en marxa a l’Alt Empordà, i el cinquè de les comarques gironines. Dimarts passat el director dels serveis territorials d’Ensenyament, Martí Fonalleras, es va reunir amb la comunitat educativa (foto); i dijous, durant la presentació del curs escolar 2019-2020, el va destacar com una de les grans novetats de la demarcació.

El centre ha fusionat l’escola El Bruel i l’institut de la marina per atendre de manera continuada els alumnes des dels 3 fins als 16 anys. Des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries destaquen que «aquest model aportarà beneficis als alumnes pel fet que a sisè de primària no hauran de buscar un institut de secundària, sinó que podran continuar fins a acabar l’ESO». Tot i que admeten que «pels professors serà un repte, ja que necessitaran un període d’adaptació ara que hauran de treballar tots junts». Per facilitar el procés, però, ja s’han convocat sessions d’acollida per als docents amb diverses dinàmiques de grup. I el director territorial d’Ensenyament destaca que el fet que els dos centres estiguessin de costat i que tots dos estiguessin en barracons facilitarà molt la posada en marxa del projecte, i també la construcció d’un nou edifici comú.

Des d’Ensenyament veuen aquests centres com una «aposta», ja que actuen com a «comodí» a l’hora de resoldre les particularitats que tenen algunes poblacions petites i mitjanes. I per això ja treballen per augmentar el nombre d’instituts-escola de la demarcació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li