La policia troba a Estepona 81 obres que podrien ser de Salvador Dalí

0
1058

La policia espanyola ha intervingut a Estepona (Màlaga) 81 peces d’art que podrien ser obra de Salvador Dalí. Almenys dotze de les peces intervingudes podrien ser obres que consten com a robades a països com l’estat espanyol, Bèlgica, França i els Estats Units. Hi ha un detingut, de nacionalitat francesa, com a presumpte autor dels delictes de falsificació de documents i estafa. Les obres intervingudes estaven exposades en un hotel d’Estepona per a ser venudes.

Agents de la policia espanyola han intervingut en un hotel d’Estepona 81 obres d’art suposadament atribuïdes a Salvador Dalí. Havien estat traslladades des de França i estaven exposades en un hotel d’aquesta localitat per a ser venudes. L’organitzador de l’exposició, un ciutadà francès, ha estat detingut com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de documents i estafa. Entre les obres intervingudes hi ha litografies, tèxtils, coberteries, escultures i relleus atribuïts a Dalí.

Les investigacions policials han confirmat que almenys dotze d’aquestes obres podrien ser robades segons els arxius de la Interpol i la pròpia base de dades de la Brigada de Patrimoni Històric de la policial, anomenada Dulcinea. Aquestes peces pertanyen a una obra seriada, és a dir que n’hi ha d’idèntiques denunciades coma robades a l’estat espanyol, Bèlgica, França i Estats Units. Ara estan a l’espera que un informe de la Fundació Gala Salvador Dalí ratifiqui si els números de sèrie de les obres intervingudes coincidixen amb les denunciades.

Des de la Fundació Salvador Dalí han confirmat que la policia els ha informat dels fets que, per altra banda, han detallat que ‘no són aïllats’ i que s’han detectat altres casos similars. Fonts de la fundació han comunicat que s’han posat a disposició de la Brigada de Patrimoni Històric, amb qui col·laboren normalment, per prosseguir en la investigació.

Els agents a més han localitzat una vintena de suposats certificats d’autenticitat d’escultures atribuïdes a l’artista empordanès. En l’exposició hi figurava una llista amb els preus de les escultures. La de més valor era la figura d’un elefant d’uns tres metres que es venia per 1.200.000 euros.

L’operació ha estat portada a terme per agents de la Brigada de Patrimoni Històric de la UDEV Central i de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria de la policia espanyola d’Estepona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li