La Policia Local de la Jonquera implantarà un sistema de comunicació directa amb els comerciants

0
1137

El Botó Vermell és una aplicació que els botiguers es descarregaran al mòbil per alertar les patrulles de qualsevol emergència


Amb l’objectiu de garantir una seguretat òptima a tot el teixit comercial del municipi, la Policia Local de la Jonquera desplegarà properament el sistema del Botó Vermell; una aplicació que possibilita una comunicació directa instantània entre agents i botiguers. Aquesta és una de les primeres novetats que instaurarà el nou sergent en cap del cos policial municipal, Alonso Caballero. Un Caballero que assegura que té «en ment» fer altres coses, i que es mostra esperançat perquè «de moment l’Ajuntament està receptiu a noves idees, noves propostes que es puguin fer».

El sistema del botó vermell, que ara com ara només tenen dues comissaries de l’Alt Empordà, consisteix en una aplicació gratuïta que qualsevol persona que tingui un establiment públic es pot descarregar al mòbil. A través d’aquest programa, si tenen qualsevol emergència (sigui mèdica, d’ordre públic, d’atracament…) poden pitjar un botó (el botó vermell), i automàticament es dispararà una alarma que arribarà a unes tauletes que portaran els vehicles policials (ara s’han d’adquirir).

Això permetrà que hi hagi una comunicació directa a temps real entre ambdues parts. «El temps de resposta és immediat i, a més a més, jo automàticament començo a parlar amb tu», explica Caballero, que afegeix: «Si no em parles, poden passar dues coses: una, que aquesta alarma sigui real perquè hi ha un problema mèdic teu, que per exemple hagis tingut un infart; o dues, que hi hagi un atracament». Paral·lelament, el sistema també permet a la Policia Local enviar missatges d’alertes a totes les persones usuàries. «Per exemple, alertes meteorològiques, de seguretat ciutadana, per avisar que s’estan passant bitllets falsos… Jo pitjo un botó i s’envien a tothom», especifica el sergent, que considera que el Botó Vermell és un sistema «fabulós i molt innovador».

De moment estan fent un estudi complet amb l’Ajuntament, però la proposta ja està aprovada. Abans d’implantar-la, però, s’elaborarà un protocol perquè els comerciants en facin un bon ús. «Es farà un contracte amb ells perquè entenguin que, evidentment, serà una eina per a casos d’emergència. Si no tindríem una patrulla única tot el dia amunt i avall amb el conte del llop», admet Caballero. I en aquest sentit, avança que quan arribi el moment es farà una conferència amb tots els botiguers i persones implicades per explicar-los com funcionarà l’aplicatiu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li