La pintura com a teràpia

0
1056

Aquest mes, l’artista Laia Bedós Bonaterra exposa al Museu de l’Aquarel·la i ofereix dos tallers gratuïts a Llançà


 

«Per mi, un quadre és com un ésser viu, que transmet una energia i una vibració. Si el penges a casa, t’influencia d’alguna manera. Els quadres expliquen coses. Com a artista és una expressió de les emocions i, després, els que observen també reben una informació d’energia o d’allò que està explicant el quadre», diu la pintora Laia Bedós Bonaterra (Blanes, 1975), veïna de Llançà. El dissabte 13 d’abril inaugura l’exposició «Emocions i pintura: felicitat/dolor» al Museu de l’Aquarel·la de Llançà (20 h). La mostra, que romandrà oberta fins al 2 de juny, aplega obres recents de l’artista, reflexions sobre la felicitat però també sobre la mort: «Hi ha quadres que formen part d’una sèrie que es diu “La màquina de la felicitat”. Vaig estar investigant com els quadres poden fer feliç la gent i aquests són quadres molt vius, de colors, de fa un any o dos, i també hi ha quadres més recents d’aquesta sèrie. Després, hi ha quadres sobre el dol i la mort». Durant l’acte d’inauguració Laia Bedós pintarà en directe amb la companyia musical de Fina Bonet, violí, i Toni Mallol, viola.

EMOCIONS I PINTURA. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i amb un postgrau en Teràpia Focalitzada en les Emocions per la Universitat de Girona, assenyala que no fa artteràpia, perquè no en té estudis específics i, no obstant això, considera que «qualsevol obra artística és immediatament terapèutica des del moment que expresses alguna cosa». En aquest àmbit, la pintora imparteix classes de pintura al centre de teràpia, psicologia i psiquiatria Brúixola de Figueres: «Ofereixo transmetre, a través de la pintura, les emocions, allò que tens dins», explica.

TALLERS. A part de l’exposició de Llançà, farà dos tallers el proper 20 d’abril al Museu de l’Aquarel·la del municipi: l’activitat familiar El Monstre dels Petons, a les 11 h, i el taller per a adults Jocs i Expressió, a les 17 h. El primer gira al voltant del llibre El monstre dels petons que va il·lustrar i escriure amb Cristina Fernández, i el segon, encarat al públic adult, consisteix en l’expressió a través de la pintura i el joc, el moviment i la consciència corporal. Els tallers són gratuïts i les places, limitades. Les inscripcions es poden realitzar, a partir del 15 d’abril, a la Casa de Cultura de Llançà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li