La Perola compleix una dècada

0
1023

El club celebra l’aniversari en plena pandèmia, però amb un gruix consolidat de socis i amb reptes de futur


Amb una pandèmia mundial de rerefons de ben segur que no és el millor context possible, però la celebració de la primera dècada de vida sempre ha de ser festejada. Això ho saben prou bé al Club de Pesca Esportiva Roses-La Perola, que enguany compleix deu anys després de resseguir una trajectòria ascendent. «Aquests últims anys estan essent molt bons i hem aconseguit diverses gestes esportives, com ara un campió estatal sots-21, que a més va ser plata amb el combinat d’Espanya al Mundial disputat a Itàlia», subratlla el secretari de l’entitat, Víctor Pino, abans de referir-se al gruix social del club: «Sempre n’hem tingut entre 30 i 40; aquest any som 33, ens mantenim estables».

Amb la mirada en el present, però, és inevitable referir-se a les conseqüències que la Covid ha generat al grup. «Ens ha afectat, com a tothom. La Lliga Social la solíem començar a l’abril, quan encara no hi ha molts banyistes i estem una mica més tranquils a les platges, però a causa de la pandèmia hem hagut d’escurçar la lliga –de 10 a 8– i començar-la a l’estiu fins a l’octubre», diu Pino. «El que tenim pendent és el cinquè Open dels Pernils, una activitat benèfica que està pensada pel novembre i que en funció de com estigui la situació sanitària intentarem fer-la, aquesta és la idea».

Pel que fa a la Lliga Social, de moment el club ha organitzat dues proves i les sensacions són positives. «Hem tingut una mitjana d’assistents de 29 persones, la qual cosa està molt bé. Això sí, en alguns moments hi ha hagut petites complicacions: al voltant de les set comencem a marcar la platja de cara a la competició, que s’inicia a les nou, i a aquella hora hi sol haver gent a la platja. Més enllà d’això, la valoració és molt positiva: es tracta d’una activitat a l’aire lliure i la distància entre els pescadors és de 20 metres, però el que sí que hem hagut de variar és el sorteig dels llocs de pesca, que abans es feia amb una petita concentració dels participants i ara és a través d’internet». «També és important destacar que els participants anem amb mascareta fins que entrem al lloc de pesca, en tot moment seguim les mesures de seguretat», afegeix Pino.

REPTE DE FUTUR. Després d’haver arribat a la primera dècada de vida, el rumb a seguir per l’entitat rosinca és clar: mantenir el volum de socis. A banda d’això, a l’horitzó aflora un «repte» concís: atraure els joves al món de la pesca esportiva. «Teníem pensat, juntament amb l’Ajuntament, de fer algun curset de pesca i intentar així captar gent jove, que és molt complicat. La nostra idea era fer un petit taller, però a causa de la crisi sanitària ho hem deixat una mica apartat».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li