La periodista figuerenca que investiga

0
1047

L’Anna Teixidor és una periodista molt inquieta. Ja ho era quan va iniciar les seves col·laboracions a Televisió de Figueres amb només 16 anys. Ho va ser més tard, a la universitat, estudiant Humanitats i Periodisme i doctorant-se en Comunicació Social per la Universitat Pompeu Fabra i ho és ara, en la seva feina, a TV3, on s’ha especialitzat en el gihadisme. Fruit dels diversos reportatges realitzats sobre el tema –entre els quals ha destacat el 30 minuts titulat “A la recerca del paradís”– és el llibre Combatents en nom d’Al·là. De Catalunya al Gihad que acaba de publicar l’editorial Ara Llibres. La presentació a Figueres està prevista per al 19 de març, a l’auditori dels Caputxins (12 hores).
Nascuda a Figueres el 1978, després dels seus inicis en el món de la televisió local, va marxar a estudiar a Barcelona i tot seguit va entrar a treballar per als serveis informatius de TV3. Ve rebre el premi Joan Givanel i Mas per la seva tesi sobre la biografia del polític i escriptor figuerenc Josep Puig Pujades, editada posteriorment, i és autora de llibre i articles sobre el republicanisme federal empordanès del primer terç del segle XX. Ha col·laborat estretament amb el catedràtic figuerenc de Periodisme Jaume Guillamet, en la historiografia del periodisme a l’Alt Empordà –darrerament també ho ha fet a la comarca de la Selva– i en recopilar l’obra del poeta i escriptor Carles Fages de Climent. Pels seus reportatges a la televisió també ha rebut reconeixements per un treball d’investigació sobre les xarxes de prostitució de dones procedents de l’Àfrica i per haver viscut els darrers temps de la vida de l’escriptor anglès Tom Sharpe a Llafranc. El que dèiem, una periodista molt inquieta. No para mai.

NOU LLIBRE. Després de tota la informació acumulada sobre el gihadisme, a través de les cròniques i reportatges que han realitzats en els darrers anys, Teixidor no ha pogut resistir la temptació d’escriure’n un llibre. Explica que aquest volum “vol endinsar-se en el fenomen del gihadisme a Catalunya, encara que també he fet desplaçaments a altres punts de l’Estat espanyol i a França. Un treball de camp que m’ha permès constatar un corrent actiu de simpatitzants amb els grups gihadistes que defensen una interpretació violenta de l’Alcorà i que s’han consolidat en el Pròxim Orient”. En aquest sentit la periodista figuerenca afirma que ha pogut comprovar que hi hagut gent que ha viatjat des de l’Alt i el Baix Empordà fins a Síria.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li