La Passió de Sant Climent es renova

0
2738

La primera representació serà el Diumenge de Rams i estarà dirigida per l’actor i professor Ernest Ollero


 

Una nova junta, encapçalada per Ivan Morilla, presidirà el proper 25 de març, Diumenge de Rams, la primera representació de La Passió de Sant Climent Sescebes, que un any més, i ja en van quaranta-dos, es representarà a l’Horta d’en Cusí del municipi. Amb l’objectiu de rellançar l’espectacle i captar el públic que viu i visita l’Empordà els dies de la Setmana Santa però també el de la resta de Catalunya, la nova junta valora amb satisfacció que entre els seus membres hi hagi persones d’edats compreses entre els 20 i els 80 anys, no només per l’experiència aportada, sinó també per la imprescindible continuïtat de futur.

En aquesta línia de treball, l’edició d’enguany comptarà amb un nou director professional, l’actor i pedagog teatral Ernest Ollero, que s’ha posat al capdavant d’un grup de més de 80 persones. Ollero ha aportat el seu coneixement escènic a un elenc per al qual s’han recuperat antics intèrprets, que han enfortit el repartiment de personatges.

Com cada any, el guió tradicional, que parteix dels textos evangèlics però que s’adapta a la història actual, s’ha modificat amb l’eliminació d’algunes escenes i la incorporació d’unes de noves, a la primera part de l’obra, que correspon a la vida pública de Jesús, per adaptar-les al repartiment o augmentar-ne l’espectacularitat. És precisament en aquest apartat on més ha treballat Ollero, per fomentar la interacció de tots els personatges.

Per aquesta edició, l’entitat La Passió ha introduït també una novetat en els preus de les entrades. La primera representació, és a dir, la del Diumenge de Rams, es farà amb la modalitat de «taquilla inversa», és a dir, que el públic no pagarà a l’entrada, sinó que podrà fer una aportació voluntària a la sortida. La resta de dies, el divendres 30 de març i el diumenge 1 d’abril, l’entrada general serà de 8 euros, amb gratuïtat per als menors de 8 anys, i descomptes per als d’entre 8 i 14 anys (4 euros), jubilats (6 euros) i grups a partir de 10 persones (6 euros).

NATURALITAT I REALISME. La de Sant Climent té els ingredients de totes les passions: narra els fets protagonitzats per Jesús i els seus deixebles i totes les famílies del poble hi col·laboren d’una manera o altra, o ho han fet al llarg d’aquests anys. Però La Passió de Sant Climent té dos ingredients que la fan especial i diferent. En primer lloc, des del primer any els organitzadors s’han esforçat a teixir un espectacle que, sense fugir del rigor històric i dogmàtic, apropi l’espectador a una suposada realitat dels fets, tan planera com eren aquells homes, i tan natural com ho som nosaltres ara. Per aconseguir-ho, cada any es modifica el guió per adaptar-lo al repartiment i, per exemple, fomentar l’aparició de personatges femenins que, històricament, escassejaven.

En segon lloc, La Passió de Sant Climent Sescebes es representa en un marc natural incomparable que la fa única: l’Horta d’en Cusí, un escenari natural a l’aire lliure que li dona un realisme i una credibilitat que no es poden trobar en cap altre escenari convencional.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li