La partida per al Museu del Circ queda fora i la de l’escola Carme Guasch puja

0
868

El comptes per al 2017 ascendeixen a 59,7 milions d’euros i preveuen inversions per valor de 7,5 milions


El document de pressupostos de Figueres per aquest any ha quedat aprovat inicialment però amb modificacions importants respecte de la primera proposta de Marta Felip. ERC, principalment, la CUP, C’S i PP han aconseguit canvis destacables.

La portaveu d’ERC, Agnès Lladó, va comparèixer dimecres –un dia abans del ple– per anunciar que donaven suport als pressupostos. Entre altres propostes l’acord inclou la celebració d’una consulta popular per decidir si els figuerencs volen invertir diners públics en el projecte del Museu del Circ. D’altra banda, es multiplica per tres la partida per a la construcció de l’escola Carme Guasch, que passa dels 125.000 euros que proposava el govern als 325.000. També s’ha aconseguit augmentar els recursos per al Museu del Joguet i el Museu de l’Empordà i es destinaran 250.000 euros a impulsar la segona fase del centre Ferran Sunyer i Balaguer (250.000 euros). Els republicans també destaquen l’increment en els pressupostos de les partides socials en 643.000 euros i la reducció de la despesa corrent en 804.000 euros. Agnès Lladó va deixar clar que “el Sí d’ERC no es tracta de cap xec en blanc”. La portaveu republicana va remarcar: “Per fer un seguiment exhaustiu dels acords del pressupost, s’han calendaritzat totes les partides i propostes d’ERC i (…) controlarem que es cumpleixin totes i cadascuna d’elles”.

ÀNGEL REYNAL

El pressupost s’enfila als 59, 7 milions d’euros –l’anterior era de 58 milions– i la despesa en inversions prevista és de 7,5 milions –la primera era de 6 milions–. D’altra banda, es preveu una quantitat de 21,2 milions d’euros per a millores de serveis urbans i 603.000 euros es destinaran a la construcció del nou pavelló esportiu i a la millora d’altres equipaments en aquest àmbit. El govern també preveu invertir 250.000 euros en la instal·lació de càmeres de seguretat a la zona oest de la ciutat.

Amb el tema dels pressupostos participatius es destinaran 250.000 euros als barris i s’afegiran els 500.000 del 2016 que no es van executar.

Els ‘no’ de PSC i Compromís d’Esquerres per Figueres

‘Demanin, avui hi ha barra lliure’

El portaveu del PSC i exsoci de govern de Marta Felip, Pere Casellas, va fer una dura intervenció en la sessió de dijous al ple de pressupostos. En reproduïm unes línies:  “La realitat és que incomplir un acord de govern no té més transcendència, en el seu cas concret, Sra. alcaldessa, cap ni una; ho ha fet amb nosaltres, i ho tornarà a fer amb qui sigui (…) La Sra. Natàlia Sánchez afirmava en un tuit que ‘El fantasma de Margaret Tatcher sobrevola Figueres’, lamento dir que es va equivocar, que més voldríem!, si la Sra. Tatcher aixequés el cap, es llençaria de pet al Tamessis en veure el mal ús que es fa del seu bon i conservador nom. El que sobrevola Figueres, no ens enganyem, és una simple ombra política, i prou, no li donem més rellevància de la que té, a qui  estan donant aire comprimit perquè vagui durant dos anys més. Vostès guanyen, Figueres perd. Demanin, senyors regidors, avui hi ha barra lliure.

‘Un ‘no’ a la gestió del pressupost’

CExF vam dir no al pressupost perquè dóna aire a les mateixa forma de fer que critiquem de fa anys. L’aprovació del darrer ple mostra poca credibilitat i falta de convicció d’allò que acorda i aprova el govern de Marta Felip. A més, creiem que un govern dèbil no podrà tirar endavant amb cap pressupost, tingui les partides socials o de promoció econòmica de més o de menys que pot necessitar Figueres. El no és una negativa a treballar per resoldre els problemes reals que pateix la ciutat. Mostra d’això és que vam votar a favor de les esmenes socials que es van presentar al ple, com també vam donar suport a les esmenes que demanaven un major control de la despesa, en previsió dels compromisos financers i la menor capacitat d’estalvi dels exercicis futurs. Pensem que la responsabilitat política no passava per aprovar perquè tot s’aturava, sinó per canviar una gestió que seguirà anant al ralentí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li