La partida per al Museu del Circ queda fora i la de l’escola Carme Guasch puja

0
474

El comptes per al 2017 ascendeixen a 59,7 milions d’euros i preveuen inversions per valor de 7,5 milions


El document de pressupostos de Figueres per aquest any ha quedat aprovat inicialment perĂČ amb modificacions importants respecte de la primera proposta de Marta Felip. ERC, principalment, la CUP, C’S i PP han aconseguit canvis destacables.

La portaveu d’ERC, AgnĂšs LladĂł, va comparĂšixer dimecres –un dia abans del ple– per anunciar que donaven suport als pressupostos. Entre altres propostes l’acord inclou la celebraciĂł d’una consulta popular per decidir si els figuerencs volen invertir diners pĂșblics en el projecte del Museu del Circ. D’altra banda, es multiplica per tres la partida per a la construcciĂł de l’escola Carme Guasch, que passa dels 125.000 euros que proposava el govern als 325.000. TambĂ© s’ha aconseguit augmentar els recursos per al Museu del Joguet i el Museu de l’EmpordĂ  i es destinaran 250.000 euros a impulsar la segona fase del centre Ferran Sunyer i Balaguer (250.000 euros). Els republicans tambĂ© destaquen l’increment en els pressupostos de les partides socials en 643.000 euros i la reducciĂł de la despesa corrent en 804.000 euros. AgnĂšs LladĂł va deixar clar que “el SĂ­ d’ERC no es tracta de cap xec en blanc”. La portaveu republicana va remarcar: “Per fer un seguiment exhaustiu dels acords del pressupost, s’han calendaritzat totes les partides i propostes d’ERC i (…) controlarem que es cumpleixin totes i cadascuna d’elles”.

ÀNGEL REYNAL

El pressupost s’enfila als 59, 7 milions d’euros –l’anterior era de 58 milions– i la despesa en inversions prevista Ă©s de 7,5 milions –la primera era de 6 milions–. D’altra banda, es preveu una quantitat de 21,2 milions d’euros per a millores de serveis urbans i 603.000 euros es destinaran a la construcciĂł del nou pavellĂł esportiu i a la millora d’altres equipaments en aquest Ă mbit. El govern tambĂ© preveu invertir 250.000 euros en la instal·laciĂł de cĂ meres de seguretat a la zona oest de la ciutat.

Amb el tema dels pressupostos participatius es destinaran 250.000 euros als barris i s’afegiran els 500.000 del 2016 que no es van executar.

Els ‘no’ de PSC i CompromĂ­s d’Esquerres per Figueres

‘Demanin, avui hi ha barra lliure’

El portaveu del PSC i exsoci de govern de Marta Felip, Pere Casellas, va fer una dura intervenciĂł en la sessiĂł de dijous al ple de pressupostos. En reproduĂŻm unes lĂ­nies:  “La realitat Ă©s que incomplir un acord de govern no tĂ© mĂ©s transcendĂšncia, en el seu cas concret, Sra. alcaldessa, cap ni una; ho ha fet amb nosaltres, i ho tornarĂ  a fer amb qui sigui (…) La Sra. NatĂ lia SĂĄnchez afirmava en un tuit que ‘El fantasma de Margaret Tatcher sobrevola Figueres’, lamento dir que es va equivocar, que mĂ©s voldrĂ­em!, si la Sra. Tatcher aixequĂ©s el cap, es llençaria de pet al Tamessis en veure el mal Ășs que es fa del seu bon i conservador nom. El que sobrevola Figueres, no ens enganyem, Ă©s una simple ombra polĂ­tica, i prou, no li donem mĂ©s rellevĂ ncia de la que tĂ©, a qui  estan donant aire comprimit perquĂš vagui durant dos anys mĂ©s. VostĂšs guanyen, Figueres perd. Demanin, senyors regidors, avui hi ha barra lliure.

‘Un ‘no’ a la gestiĂł del pressupost’

CExF vam dir no al pressupost perquĂš dĂłna aire a les mateixa forma de fer que critiquem de fa anys. L’aprovaciĂł del darrer ple mostra poca credibilitat i falta de convicciĂł d’allĂČ que acorda i aprova el govern de Marta Felip. A mĂ©s, creiem que un govern dĂšbil no podrĂ  tirar endavant amb cap pressupost, tingui les partides socials o de promociĂł econĂČmica de mĂ©s o de menys que pot necessitar Figueres. El no Ă©s una negativa a treballar per resoldre els problemes reals que pateix la ciutat. Mostra d’aixĂČ Ă©s que vam votar a favor de les esmenes socials que es van presentar al ple, com tambĂ© vam donar suport a les esmenes que demanaven un major control de la despesa, en previsiĂł dels compromisos financers i la menor capacitat d’estalvi dels exercicis futurs. Pensem que la responsabilitat polĂ­tica no passava per aprovar perquĂš tot s’aturava, sinĂł per canviar una gestiĂł que seguirĂ  anant al ralentĂ­.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz