La participació a la consulta sobiranista rondarà el 15% a Figueres

0
928

Començament tímid en la consulta independentista a Figueres però al llarg de la tarda els veïns s’han animat a apropar-se a les urnes. Si fins a la una del migdia la participació –entre votació anticipada i als col·legis electorals- només ha estat del 7%, el panorama ha millorat cara a la tarda i a les sis ja han anat a votar 4.458 figuerencs, el 12,39% del total. La cita per votar ha anat acompanyada de música, concerts, activitats per als més menuts i una arrossada popular que ha atret més figuerencs a les urnes. Els veïns que s’han decidit a votar es mostren convençuts que ‘fa temps que calia’ preguntar a la ciutadania sobre què volen que sigui el país. 

Figueres ha superat les expectatives que auguraven a l’organització que la participació rondaria el 10%. A les sis de la tarda el 12,39% dels figuerencs empadronats a la ciutat i majors de setze anys ja havien votat. Unes xifres que aboquen optimisme als membres de la plataforma Figueres Decideix que no veu com un objectiu inassolible arribar al 15% de participació amb el parell d’hores uqe queden per tancar les urnes.

Aquest diumenge uns 35.000 veïns de Figueres poden votar i a la seu central de la Rambla hi ha hagut moments de cua. La majoria dels veïns que s’han decidit per agafar una papereta i expressar la seva opinió, creuen que aquesta cita electoral feia temps que era necessària. ‘És una cosa de tots i s’ha de votar’, ha opinat Òscar Pla que no ha volgut dir si ha votat a favor del sí o del no perquè creu que ‘el que és important és que la gent s’expressi’.

Una de les persones que ha vist com ha pogut votar per primer cop tot i no tenir els 18 anys és la Selma Brigneti. Té setze anys i ha afirmat convençuda: ‘vinc a votar perquè vull que Catalunya sigui independent’. La Selma ha anat a votar acompanyada de la seva mare que també ha destacat que és una cita electoral ‘molt important’ perquè els catalans poden expressar-se sobre una qüestió que fins ara havia estat tabú.

Els entusiastes de la consulta independentista a la capital de l’Alt Empordà creuen que la baixa participació no és perquè els catalans no estiguin interessats en l’autodeterminació del país. ‘La gent està una mica tipa d’anar a votar i després veure uns resultats que no són els que voldrien tenir’, ha afirmat convençuda Rosa Camacho. Per aquest motiu, es mostra convençuda que la consulta popular és ‘diferent’ perquè neix d’una iniciativa ciutadana i creu que ‘tothom hauria de posar un granet de sorra per la seva terra’.

La jornada electoral a Figueres ha anat acompanyada de música, actuacions, els gegants i fins i tot una arrossada popular. Un ambient festiu que juntament amb el bon temps ha animat els figuerencs a apropar-se a algun dels disset col·legis electorals de la població.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li