La pandèmia de la Covid ha aturat més de 900 casos al partit judicial de Figueres

0
503

La situació dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTOs)  preveu una allau d’afers nous


Preocupació en l’àmbit de la justícia per la gran quantitat de casos que han quedat aturats per l’estat d’alarma i la situació de la Covid-19. El partit judicial de Figueres, el més gran de la demarcació de Girona, va haver de suspendre un total de 920 afers judicials, entre el 16 de març i el 30 de maig. D’aquesta xifra, 236 casos són penals.

L’alerta, tot i que previsible, la va donar la setmana passada el president de l’Audiència de Girona, Fernando Lacaba. Ell mateix va parlar de 4.857 assumptes suspesos en el conjunt dels jutjats de les comarques gironines. Amb aquestes dades, els jutjats han recuperat l’activitat aquesta setmana al cent per cent, tot i que una part del personal es pot quedar a casa per qüestions relacionades amb el coronavirus o per càrregues familiars.

REPROGRAMAR. Fernando Lacaba explicava la setmana passada que ara caldrà obrir de nou agendes i anar posant els casos en funció dels forats i seguint els criteris d’ordre d’antiguitat. Preocupa, però, com aconseguir que els jutjats es posin al dia si no hi ha reforços. Malgrat que s’hagi decidit obrir a l’agost, el president de l’Audiència de Girona creu que moltes qüestions quedaran afectades per les vacances en aquell període. És per això que la nova normalitat als jutjats no podria arribar, segons les seves previsions, fins al 2021, i en les seccions del social, més carregades, potser fins al 2022. A banda, es preveu una allau de casos que poden portar a una situació de «semicaos». Possibles concursos de creditors i demandes empresarials, ERTOs i possibles EROs són qüestions que poden carregar encara més l’administració de justícia. Als jutjats de primera instància es preveuen casos d’incompliment de contractes en temes de lloguers, pensions i custòdies de fills. També es preveuen recursos per denúncies policials per incompliments durant el confinament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li