La novel·la que es deia “En trànsit”

0
327

Des de fa més de 15 dies Vicenç Pagès no para de fer presentacions de la seva darrera novel·la, Dies de frontera, el flamant premi Sant Jordi d’aquest any. El passat cap de setmana, però, va jugar a casa. Divendres li va tocar fer-ho a la Fundació Mascort, de Torroella de Montgrí, i dissabte, al Museu del Joguet de Figueres. Pagès va néixer a la capital de l’Alt Empordà el 1963, però des del 1998 viu a la capital del Baix Ter.
La sala Brossa-Frégoli del Museu del Joguet de Figueres va quedar petita per acollir una presentació que ja s’anunciava ben singular, amb la participació del també escriptor Joan Manuel Soldevilla i del divulgador empordanès Josep Maria Dacosta. Unes 150 persones van assistir a l’acte que va comptar amb la presència de les alcaldesses de Figueres, Marta Felip, i de la Jonquera, Sònia Martínez, dos dels municipis protagonistes de la novel·la.
Pagès es va veure envoltat d’un públic majoritàriament amic i conegut seu i fan de les seves novel·les. El mateix havia passat el dia anterior a Torroella de Montgrí, on el crític literari Adrià Pujol va explicat que “per fer la presentació vaig anar a la Biblioteca Nacional i em vaig llegir totes les seves novel·les. Després d’aquest exercici m’he adonat per què triomfa i és que no es repeteix mai, diversifica molt. Tot i el sentimentalisme que es pot desprendre d’alguns fragments dels seus textos, no hi trobem expressions carquinyolis. Ens fa estar sempre atents a la trama, que sol presentar amb ironia, però no pas amb humor, sense que hi trobem cap ombra d’ensucrament ni de lirisme”.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz