La nova zona verda de Figueres entrarà en funcionament el mes de setembre

0
1769

Comença la instal·lació de 14 parquímetres i durant el mes d’agost es portaran a terme els treballs de pintura


 

La instal·lació de 14 nous parquímetres que està portant a terme Fisersa és el primer pas per a l’ampliació de la zona verda de Figueres, que està previst que entri en funcionament el proper mes de setembre. Es crearan un total de 653 places, que s’afegeixen a les 163 ja existents al barri Enric Morera. En total, Figueres disposarà d’un total de 816 places, amb 61 parquímetres.

La nova zona verda afecta el sector que delimiten el carrer St. Pau, la Rambla, el carrer Nou, la plaça Creu de la Mà, el carrer Borrassà, l’avinguda Verge de Montserrat, l’avinguda Salvador Dalí i el carrer Pere III. En aquest àmbit és on hi haurà aquestes 653 places.

Marta Felip, alcaldessa de Figueres, destaca que l’objectiu de la zona verda d’estacionament per a residents és facilitar l’aparcament dels veïns a prop de casa, especialment en les hores on més es necessita com és al migdia o al vespre. Per aquest motiu la zona verda, a diferència de la blava, funciona en horari continu de 9 del matí a 8 del vespre. Pel que fa al cost, Felip recorda que «el preu per residents és de 0,20 € al dia o 1 € a la setmana segons es vulgui, preu que en cap cas cobreix el cost que comporta la implantació de la zona verda, però que entenem com un servei als veïns d’aquest barri».

Cal recordar que els sectors Creu de la Mà, Presó Vella i Enric Morera són dels més densos de la ciutat amb carrers estrets i edificis que sovint no disposen d’aparcament a l’interior, fet que provoca la dificultat d’aparcament per als residents.

Marta Felip també ha explicat que s’està treballant en l’obertura de l’aparcament gratuït de l’antiga presó amb capacitat per a 110 places lliures, que complementarà la implantació de la zona verda per millorar l’aparcament dels veïns als barris de la Presó i Creu de la Mà.

El requeriment per poder donar-se d’alta és estar empadronat a la zona amb la domiciliació de l’impost de circulació. Per donar d’alta una matrícula o fer qualsevol gestió relacionada amb la zona verda es pot fer presencialment a l’oficina municipal d’atenció al ciutadà (OMAC), presencialment a Fisersa o bé per correu electrònic a l’adreça areaverda@fisersa.es.

La implantació de la zona verda a Figueres es va iniciar el 2017 amb 163 places al barri Enric Morera. La posada en funcionament va tenir un alt grau d’acceptació per part dels veïns. L’actual zona verda té una ocupació del 50,6% amb un temps mitjà d’estada de 18 hores i 32 minuts.

 

ERC critica la intenció de fer un Bingo 2

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Figueres va denunciar divendres que l’equip de govern vol crear un Bingo 2 amb la proposta de llogar l’antic camp de futbol d’El Far per fer-hi un aparcament de 330 places, un projecte que comporta una inversió inicial de 93.500 €, un lloguer anual de 47.800 € per un període de set anys, i una opció de compra a partir del cinquè any amb un preu encara per determinar.

La portaveu d’ERC, Agnès Lladó, va dir que aquest acord «desvirtua i perverteix» la feina de la Comissió d’Espais Buits –que presideix la mateixa Lladó i que compta amb la participació de Francesc Cruanyes, de l’equip de govern–, que des del 2017 té com a objectiu convertir aquests espais buits en aparcaments, parcs o l’ús que s’acordés amb els propietaris, a canvi de compensar l’IBI.

«Quan vam impulsar la comissió no era sota la condició de pagar lloguers a ningú i, encara menys, amb futures opcions de compra. Amb el projecte de l’antic camp de futbol l’equip de govern vol crear un Bingo 2, aplicant un model caduc, i bloqueja la possibilitat de crear aparcaments gratuïts a tots els barris de la ciutat», va dir Lladó, en referència al projecte de lloguer i compra del local de l’antic Bingo del carrer Sant Pau.

L’equip de govern, per la seva banda, defensa l’acord, lamenta «profundament» la posició contrària d’ERC, i la considera «una falta de visió i una falta de respecte per la Fundació Asil Vilallonga, propietària de l’antic camp de futbol». Així mateix, el govern diu que amb la qualificació de l’acord com un Bingo 2 «es tergiversa la realitat de manera gratuïta i amb mala fe, quan s’ha demostrat que el conveni ha permès disposar de 1.000 m2 d’espai per a les noves dependències dels Serveis Socials». La proposta de lloguer de l’antic camp de futbol per habilitar-ho com a aparcament públic passarà aquest dijous pel Ple municipal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li