La nova programació escènica de Figueres aposta per artistes del territori

0
1010

La renovada cartellera escènica de la ciutat posarà sobre l’escenari artistes nacionals de primer nivell


 

L’Auditori dels Caputxins va acollir, ahir a les vuit del vespre, la presentació de la nova temporada escènica de la ciutat de Figueres. Un acte en què s’han donat a conèixer els noms que ompliran entre el setembre i el desembre la cartellera del Teatre Municipal el Jardí, la Sala La Cate i l’Auditori Caputxins. Noms tan reconeguts com el d’Anna Sahun, Roger Coma o Marta Marco, i de companyies del prestigi d’Atalaya TNT o La Perla 29. La programació també es nodreix de propostes d’artistes del territori com Helena Tornero, Clàudia Cedó o la companyia El Pot Petit.

TETARE MUNICIPAL EL JARDÍ. La sala, que ha estat remodelada recentment amb un canvi de butaques, seria l’encarregada d’acollir els espectacles de gran format. Trepitjaran l’escenari actors com ara Roger Coma, representant la comèdia Lapónia. El teatre també acollirà els espectacles classificats com a Excel·lent, com la proposta de la companyia La Perla, La reina de la bellesa de Leeane, dirigida per Julio Manrique. A més, la sala acollirà un dels espectacles més guardonats amb sis categories dels Premios Lorca del Teatro Andaluz, el Rey Lear. Una obra escrita pel cèlebre William Shakespeare i que la companyia Atalaya TNT presenta amb actors com Carmen Gallardo, Joaquín Galàn o Marta Sanz.

A part de les propostes de gran format, aquest escenari també acollirà la fórmula que combina públic i actuació dins el mateix format. El dissabte 28 de setembre hi haurà la representació d’Una habitació buida. Una actuació de teatre musical, de la companyia Llançat, formada per joves graduats de l’escola superior d’art dramàtic Eòlia, entre els quals hi trobem la vilafantina Ariadna Colomer.

LA SALA LA CATE. Serà l’espai protagonista en acollir la majoria d’espectacles classificats com Estrella, dels quals en destaca l’obra escrita i dirigida per la figuerenca Helena Tornero El Futur, que es va estrenar existosament al teatre Nacional de Catalunya a principis d’any. La Sala acollirà altres propostes de mitjà i petit format, diferents de les obres teatrals. Un exemple el trobarem amb l’espectacle de dansa Likes, protagonitzat per la ballarina Núria Guiu, on a través d’una performance posarà en dubte el valor social dels likes amb dos exemples de vídeos molt populars a YouTube.

L’AUDITORI CAPUTXINS. La nova programació preveu que aquesta sala continuï sent el gran paraigua de les actuacions musicals. Sota la programació artística de Joventuts Musicals de Figueres, podrem contar amb les actuacions de Neus Plana i Maria Camahort, David Turró i Martí Aiguabella, Equinox Project i el Trio Kom.

PROGRAMACIÓ FAMILIAR. La cartellera inclou quatre propostes per als més menuts. La Baldufa, que obrirà la temporada el dia 28 de setembre, on un gran zepelí es passejarà pels carrers de Figueres. A la Cate es podrà veure l’espectacle de dansa Aigua, de MOns Dansa, i l’obra de teatre i titelles Hamelí, de la companyia Xip Xap Teatre. Una altra de les actuacions serà la del mes de desembre al Teatre Municipal Jardí, on actuaran el grup musical El Pot Petit. També es mantindran les habituals hores del conte, que ofereix la biblioteca de Figueres.

CULTURA PER A TOTHOM. A partir de les set de la tarda de dijous, les taquilles del Teatre el Jardí s’obriran perquè el públic pugui comprar les primeres entrades. Des de l’Ajuntament es continua apostant per facilitar l’accés a la programació escènica a tota la ciutadania. Per això s’oferiran actuacions gratuïtes, com Hop, una proposta de dansa a la plaça Josep Pla on s’intentarà acostar el públic a les danses urbanes. També hi ha una col·laboració amb el Teatre Principal d’Olot, per obtenir un 50% de descompte en algunes entrades. A més, els estudiants de secundària i batxillerat dels instituts de Figueres, alumnes de Teatre Eduard Bartolí, membres del club de lectura de la Biblioteca Fages de Climent i del Club Els Tits, entre altres col·lectius, es podran beneficar de descomptes en espectacles organitzats per l’Ajuntament de Figueres. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li