La nova pineda de la Farella, al detall

0
1344

Com serà la nova urbanització que s’està projectant a la mítica pineda de la Farella de Llançà? El regidor d’Urbanisme, Francesc Guisset, ens en dona tots els detalls. Hi haurà quatre blocs de 15 apartaments cada un i un hotel de 30 habitacions separats per un corredor central


 

Coordinades per les entitats ecologistes Iaeden i SOS Costa Brava, desenes de persones s’han mobilitzat en les darreres setmanes contra la urbanització de la pineda de la Farella de Llançà. Critiquen la intenció de tallar una part important dels arbres, i alerten que això suposarà la desaparició de l’últim «pulmó verd» que queda a primera línia de mar al poble. Però què s’hi ha projectat, realment, a la mítica pineda? El regidor d’Urbanisme i primer tinent d’alcalde, Francesc Guisset, ens explica el projecte, que està impulsat per un particular.

La nova urbanització, que s’edificarà en una finca de 15.000 m2, s’estructurarà en tres grans franges. A la franja dreta hi haurà dos blocs de 15 apartaments cada un (és a dir, un total de 30), i l’hotel, que serà una edificació de planta baixa i pis amb una trentena d’habitacions. A la franja central hi haurà el corredor. I a la franja esquerra s’hi construiran dos blocs més de 15 apartaments cadascun. Aquests apartaments seran de planta baixa més dos pisos. A més, també hi haurà dos habitatges que ja estan incorporats en el pla especial de protecció que s’està tramitant actualment. Un serà de planta baixa i l’altre, de planta baixa i pis.

Francesc Guisset explica que s’hi ha projectat l’hotel perquè «també el que es volia és que hi hagués una mica d’activitat econòmica; és a dir, no apostar al 100% pel residencial, sinó que també és necessària la creació de llocs de treball». I assegura que tota aquesta planificació compleix escrupolosament la normativa vigent.

La pineda no estĂ  emparada pel Pla Director de RevisiĂł de Sòls no Sostenibles del litoral gironĂ­ perquè «la van revisar i van considerar que la transformaciĂł urbanĂ­stica que estava prevista en el pla general era compatible amb la protecciĂł del litoral». SĂ­ que s’hi van introduir, però, dues recomanacions: que s’hi fes un corredor («és a dir, que no hi haguĂ©s una proliferaciĂł d’edificacions baixes a tota la parcel·la», explica Guisset) i que hi haguĂ©s la mĂ xima preservaciĂł possible de la vegetaciĂł arbòria («que ja hi Ă©s, la famosa pineda»). I va proposar que tota la concentraciĂł d’edificabilitat es fes en blocs, que Ă©s el que s’ha projectat. En base a tot això, actualment el projecte estĂ  en estudi. «S’han demanat informes als diferents organismes afectats perquè es pronunciĂŻn al respecte, i estem a l’espera d’això», explica el regidor d’Urbanisme i primer tinent d’alcalde, que assegura: «Nosaltres el que volem Ă©s preservar els valors ecològics i paisatgĂ­stics». «I amb això vull fer la denĂşncia de la publicitat que qualificarĂ© d’enganyosa, per part de la Iaeden, que plantegen que tota la parcel·la, que Ă©s una hectĂ rea i mitja, estĂ  plenament asfaltada; i fins i tot posen com a pictograma un hotel a primera lĂ­nia de mar amb no sĂ© quantes places… Això Ă©s fals», diu.

En aquest sentit, Guisset també assegura que es mantindran els pins més grans en una franja de protecció d’entre 25 i 30 metres que es deixarà arran de mar. «I de fet, si et mires els plànols de secció, les propietats ja queden camuflades amb l’alçada de la pineda», afegeix el regidor d’Urbanisme, que conclou: « La voluntat és que la urbanització quedi perfectament integrada en el paisatge». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li