La nova escola privada d’alt rendiment de Cabanes ja tĂ© el vistiplau d’Ensenyament

0
952

El projecte per construir una nova escola privada d’alt rendiment al terme municipal de Cabanes ja té tots els permisos necessaris. El passat 25 de maig, la responsable de supervisar els centres educatius del Departament d’Ensenyament de la Generalitat va emetre l’últim informe favorable que quedava pendent, de manera que dos anys després de començar els tràmits, els propietaris de la granja escola La Perdiu ja han rebut totes les autoritzacions administratives.
Tal com explica el director del projecte, Ramon Sala, la idea és adaptar les instal·lacions de La Perdiu, que ocupen uns 20.000 metres quadrats, per ubicar-hi una escola que utilitzarà un innovador sistema basat en l’educació ambiental, la creativitat, l’emprenedoria, les noves tecnologies i els idiomes (la base serà el català, el castellà i l’anglès, i com a llengües estrangeres s’hi impartiran el xinès i el rus). Prenent com a referència el sistema educatiu finlandès, el centre utilitzarà mètodes com el Waldorf (se centra en l’estudi de totes les matèries de la natura), el Kumon (potencia la lògica de l’aprenentatge), el Montessori (fomenta el treball comú i el debat, dirigits), l’Olivera (deducció física amb creativitat) i el Lego Innovation (dóna eines per fer servir les mans).
Amb tots els tràmits enllestits, ara el projecte només està pendent del finançament. Els promotors estan buscant inversors que els ajudin a cobrir els 650.000 euros que preveuen destinar a l’adaptació de les instal·lacions. El cap de màrqueting i comunicació de La Perdiu, Francesc Lliberia, explica que ja han participat en diversos fòrums d’inversió d’arreu de Catalunya, “i allà on hem anat han trobat prou interessant el projecte”. Però afegeix: “En no tenir tots els permisos adients, l’inversor no hi acabava de confiar.” Per això creuen que ara és el moment idoni per desencallar ja aquesta situació i poder començar unes obres que tenen un termini d’execució d’uns quatre mesos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li