La nova dimensiĂł del caiac de mar

0
2360

Llançà acollirà del 8 al 14 d’abril el setè Simpòsium Internacional, on hi haurà 255 participants de 14 nacionalitats


Explica Pep Prats, president del Pagaia Club de Caiac Cap de Creus, que quan l’entitat va organitzar el primer Simpòsium Internacional de Caiac de Mar a Llançà allò era una “dimensió desconeguda”. “Vam ser una vuitantena de persones, només 23 d’aquí a Catalunya, i el lema central era la seguretat en la pràctica del caiac de mar”, diu.

Ja des d’aquella primera presa de contacte els organitzadors van intuir el potencial de l’esdeveniment i, per extensió, del mateix esport. “Quan vam veure les possibilitats que ens donava la internacionalització, contactar amb gent que ja feia molts anys que palejaven i que eren un referent en molts aspectes, vam tenir claríssim que aquesta era la línia a seguir”, comenta Prats abans de detallar que actualment s’ha “canviat la dimensió”.

Les xifres justifiquen les seves paraules. Enguany, la setena edició del Simpòsium, que es farà del 8 al 14 d’abril, congregarà 255 participants de 14 nacionalitats diferents després que les inscripcions s’exhaurissin en només dos mesos. “Hem fet una renovació important amb una tercera part de ponents nous respecte a edicions anteriors”, explica el president, que també assenyala que s’han incorporat tallers de lideratge de grups al mar, de navegació i d’eficiència en el paleig de propulsió i l’estrena d’una filmació de Roger Rovira pel Pacífic sud-americà i l’Antàrtida.

Les activitats es dividiran entre el Simpòsium (8-11 d’abril), on 30 instructors de prestigi mundial compartiran els seus coneixements amb els inscrits, i la Setmana de Paleig (11-15 d’abril), en la qual els participants palejaran pel Mar d’Amunt, el cap de Creus i la Costa Brava.

LA CIRERETA DEL PASTÍS. El bon transcurs de l’esdeveniment esdevé la guinda a la trajectòria d’un club que va néixer l’any 2002 només amb una vintena socis. El camí, de moment, ha estat profitós, ja que actualment l’entitat, sense ànim lucratiu, té una massa social de 160 socis. Molts d’aquests provenen més enllà de Llançà, Girona o Catalunya, essent els socis del sud de França uns dels més habituals en les activitats. “El club Pagaia ha mantingut la il·lusió dels socis i el seu focus en la formació en caiac de mar, que és el principal atractiu”, puntualitza Prats.

La formaciĂł i el voluntariat, eixos bĂ sics del futur

El Club Pagaia és una entitat multidisciplinar: organitza sortides i cursos, competeix en proves i divulga la pràctica d’aquest esport entre la comunitat. Malgrat aquesta capacitat polifacètica, però, hi ha un objectiu que es manté invariable: “Sempre ens quedarà la formació, sortir al mar requereix estar preparat. No hi ha límit en aquest aspecte”, diu Prats abans de detallar quin ha de ser el repte per als propers anys: “Volem conjuntar el creixement del club i la seva forta base en el voluntariat. És un gran valor per nosaltres participar d’un club sense ànim lucratiu, centrat en el voluntariat dels socis, que ofereix un programa ampli i seriós i és capaç de dur a terme esdeveniments de referència d’àmbit mundial”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li