La nostra proposta per la ciutat

0
9631

Dissabte passat vam fer una roda de premsa, on vam donar a conèixer la nostra proposta per posar en marxa la ciutat, i sortir del bloqueig en el qual es troba en aquest moment.

El govern municipal actualment disposa tan sols de cinc regidors, dels vint-i-un del ple municipal, ja que fa tres setmanes, Marta Felip va expulsar el PSC del govern. Poques hores després Compromís d’Esquerres per Figueres també donava per trencat el pacte d’estabilitat que tenia signat amb Felip. Aquesta complicada situació que es va agreujar encara més pocs dies després amb la sortida dels dos regidors d’Unió.

Vam assistir, en molt pocs dies, a l’esfondrament d’un govern, pels personalismes i la falta de confiança entre els socis, que ha situat Figueres en un punt molt delicat, ja que s’han de prendre mesures urgents i ambicioses per sortir del forat on està situada.

Durant aquestes tres setmanes, des d’Esquerra hem volgut fer un exercici de responsabilitat i no hem posat més llenya al foc (els retrets continus i les sortides de to dels antics socis han estat diaris).

Estem convençuts que existeix una manera diferent de fer política, un model basat en el consens i on tothom pugui participar en la presa de decisions.

Per això, ara cal mirar endavant, i com a primera mesura per fer avançar la ciutat, cal que s’apartin els tres principals responsables de l’actual crisi que pateix el govern i la ciutat; Marta Felip, Pere Casellas i Manel Toro. Els principals responsables del desgavell actual no poden ser part de la solució.

Des d’Esquerra apostem per un govern de caire social i independentista, sense Marta Felip i amb un alcalde de consens, format pel PDeCAT, ERCi la CUP, per trencar definitivament el model que ens ha portat a la situació actual, així doncs, és el moment de ser responsables, i valents. Figueres necessita que ens mullem i, des d’Esquerra no ens fa por arremangar-nos i per aquest motiu hem llençat aquesta proposta.

Ara més que mai, el nou govern haurà d’afrontar els reptes més immediats (el nou POUM, la contractació del servei de recollida de d’escombraries, el nou pavelló, l’escola Carme Guasch, el pressupost municipal o l’emergència social) i no crear problemes o reptes inabastables.

En l’àmbit intern de l’Ajuntament, també serà del tot necessari fomentar l’empoderament del personal funcionari i laboral com a eina essencial en l’execució de totes les mesures, que s’acordin per afrontar els reptes de futur.

Ens posem a disposiciĂł de tothom qui vulgui millorar la ciutat, els seus barris i en definitiva la vida dels figuerencs i les figuerenques.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li