La Muga Caula potencia l’art mĂ©s contemporani de les dones i joves

0
1550

La 14a Trobada Internacional de Poesia d’Acció i Performance tindrà lloc el 14, 15 i 16 de setembre a les Escaules


 

Marcel Duchamp, pare de l’art conceptual, va visitar diverses vegades les Escaules i l’estiu del 1968 va celebrar els seus 81 anys a CadaquĂ©s. Una fotografia de Man Ray mostra l’artista amb un pastĂ­s i un plat d’espirals de la Bisbal d’EmpordĂ . Duchamp es va morir aquella tardor i enguany es celebra el 50Ăš aniversari de la seva pĂšrdua. Per aixĂČ, la Muga Caula dedica la Trobada Internacional de Poesia d’AcciĂł i Performance al dadaista francĂšs. La 14a trobada, que serĂ  el 14, 15 i 16 de setembre, portarĂ  per tĂ­tol «El paisatge espiral: AcciĂł infitnita».

ARTISTES D’ARREU DEL MÓN. Una dotzena d’artistes oferiran les seves propostes d’art efĂ­mer durant tres dies a l’Alt EmpordĂ . La presĂšncia internacional Ă©s destacada, en vindran de NigĂšria, SĂšrbia, França, PolĂČnia o ColĂČmbia, a part de tres provinents de Catalunya i tres mĂ©s de la resta de l’Estat. Cada artista presentarĂ  dues accions: una d’entre vint minuts i mitja hora i una altra de dues hores, en el marc d’un circuit artĂ­stic, en quĂš tots els participants representaran una peça a diversos espais del poble. Tant el pĂșblic com els artistes conviuran durant tres dies i, fins i tot, faran els Ă pats plegats: «Apostem perquĂš tots mengin conjuntament. És un moment d’intercanvi, que tothom valora molt positivament», assenyalen els seus impulsors, Joan Casellas i Teresa RamĂ­rez.

EL PAPER DE LES DONES. La jove cantant empordanesa Joina tambĂ© actuarĂ . Es comptarĂ , a mĂ©s, amb l’artista valenciana Paloma Orts, encarregada del cartell. Es tracta d’una acciĂł efĂ­mera, retratada pel mateix fotĂČgraf i promotor, Joan Casellas, en quĂš apareix la mateixa Orts, nua i gairebĂ© fonant-se en la terra, sortint d’un pou de glaç de les Escaules. «Volem donar visibilitat a les dones i a les persones joves. I tambĂ© perquĂš hi hagi un equilibri d’artistes del nord i del sud a la trobada, de paĂŻsos rics i no tan rics. Especialment d’aquells on Ă©s difĂ­cil fer art i mĂ©s, el de la performance», es comprometen HernĂĄndez i RamĂ­rez.

ACTIVITATS TOT L’ANY. La Muga Caula reivindica Figueres com la seva capital. Al llarg de tot l’any i mĂ©s enllĂ  de la trobada del setembre, organitzen activitats. Aquest dimarts inauguren una exposiciĂł amb mostres de la dotzena d’artistes convidats a la Galeria Lola VentĂłs i a la tardor en faran una al Museu de l’EmpordĂ , a la Rambla i una altra a la Biblioteca Fages de Climent. El proper curs oferiran tallers a l’escola de Boadella i a l’Institut Deulofeu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li