La Mostra mira cap a casa

0
970

L’activitat organitzada pel Centre Excursionista Empordanès celebra enguany la seva 17a edició


 

El passat dimecres, 14 de novembre, i fins aquest dissabte, el Centre Excursionista Empordanès celebra la 17a edició de La Mostra. Muntanya i Aventura deFigueres. Un esdeveniment, el d’enguany, que arriba amb certs aires de reivindicació. «Aquest any hem apostat per gent de la casa, persones que formen part de la primera línia internacional, però que no tenen el gran focus mediàtic posat tan a sobre», explica Jaume Delclòs, membre del Centre Excursionista Empordanès.

En aquest sentit, la Mostra d’aquest 2018 ja ha vist passar a dos dels tres convidats: l’esquiadora de muntanya Mireia Miró, que va participar divendres, i l’escaladora Sílvia Vidal, que ho va fer dissabte. L’altre protagonista, l’alpinista Oriol Baró, participarà a la Mostra aquest divendres.

Les ascensions de Baró i Vidal han estat seleccionades al prestigiós premi internacional Piolet d’Or, que recull les millors activitats anuals posant atenció en l’estil de l’ascensió, l’exploració, el nivell d’autosuficiència, la dificultat tècnica o el respecte al medi ambient, entre d’altres. Per la seva banda, Miró ha estat la guanyadora del campionat del món d’esquí de muntanya i ha guanyat diverses Grandes Courses com la Pierra Menta, Adamello Skirace, Tour du Rutor i, més recentment, s’ha consolidat com a experta en salt base.

«El que volem és fer un reconeixement a tots aquests esportistes catalans. Aquí, a casa nostra, ens agrada buscar a fora, però també està bé mirar cap a casa», diu Delclòs abans de definir l’estat actual de la Mostra: «És una activitat molt consolidada, una proposta que està molt arrelada a la ciutat i que esperem que no decaigui».

LA NOVETAT. L’edició d’aquest any també arriba acompanyada d’una novetat destacable: el primer Concurs de Curtmetratges de La Mostra, que es farà dissabte. «Estem molt contents de les propostes que s’han presentat, totes molt variades. És important anar desenvolupant noves activitats», explica Delclòs. Aquest dia, es projectaran els documentals Incògnita Patagonia, Solidream. Les Ouevres du Pamir Pamir i Solo in Papua. El protagonista d’aquest darrer treball, Rai Puig, assistirà precisament a La Mostra per posar el colofó a l’edició d’enguany.

En la 17ena edició es farà un recorregut per diferents racons del planeta de la mà dels diversos convidats i projeccions, així hi haurà imatges de la Patagònia, Himàlaia, Pamir, Papua, Alaska per a reviure-ho escalant, amb bicicleta, amb esquís, amb caiac, amb salt base i a peu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li