La Mostra de Muntanya fa un pas més

0
1029

L’activitat del Centre Excursionista Empordanès inclou enguany la presentació d’un llibre i una sessió al rocòdrom


El Centre Excursionista Empordanès (CEE) ha preparat enguany una Mostra de Muntanya i Aventura amb novetats. I és que l’activitat, que entre el 14 i el 23 de novembre celebrarà la 18a edició, ha complementat les seves tradicionals jornades amb convidats de renom mundial i projeccions de pel·lícules de muntanya amb altres propostes complementàries, com ara la presentació d’un llibre o una sessió al rocòdrom de Figueres.

Així ho va exposar l’entitat el passat divendres, 11 d’octubre, durant la presentació del cartell de la Mostra d’enguany, un acte que es va celebrar a la seu provisional que el CEE té al Casino Menestral de Figueres. Allà, es va donar a conèixer un programa en què ressalten, com a noves incorporacions, la presentació del llibre 3 nits de torb, que es farà el divendres 15 de novembre a la Lliberia Edison, a càrrec de l’autor, Jordi Cruz, i de la master class amb l’escalador Patxi Usobiaga al rocòdrom TopClimb Figueres, que tindrà lloc el divendres dia 22 de novembre.

LA PROGRAMACIÓ. El tret de sortida de la Mostra d’enguany es farà el dijous 14 de novembre amb la sessió del Club Diòptria a la Sala Las Vegas, on es projectarà el film Arctic, de Joe Penna (21 h). L’endemà, divendres, el Teatre el Jardí acollirà al matí (10.30 h) una sessió dirigida als instituts de la ciutat amb el convidat Jordi Tosas, director tècnic de la companyia de guies i cap d’estudis de l’Escola de Muntanya de Benasc. Al vespre (21 h), després de la presentació del llibre de Cruz a la Llibreria Edison (19 h), la Sala la Cate esdevindrà l’escenari de la primera jornada de l’edició d’enguany, que tindrà Tosas com a convidat. El dissabte 16 de novembre, per la seva banda, la mateixa Sala La Cate oferirà a la tarda (18 h) la sessió de pel·lícules Everest Green i Dessine-moi un chamois.

L’activitat continuarà el cap de setmana següent. Així doncs, el divendres 22 Usobiaga oferirà, d’una banda, la master class al rocòdrom figuerenc (17 h), i d’altra banda, ja al vespre, el mateix escalador eibarrès, especialitzat en escalada esportiva i campió de la Copa del Món (2006 i 2007) i del Campionat del Món (2009), serà el segon convidat a les jornades de La Cate (21 h) d’enguany. Usobiaga, a més, va ser el primer escalador a superar un 8c+ a vista. El dissabte, la Mostra de Muntanya i Aventura posarà el colofó amb una sessió de films, novament a La Cate (18 h). Concretament, Viacruxis, Freedom under load, Bayandalai, lord of the Taiga i En vol vers les 8000.

Més enllà d’aquestes activitats, La Cate també albergarà l’exposició «Pintura de muntanya», obra de l’autor Lluís Vilanova. Aquest treball es podrà visitar a partir del 18 de novembre i fins a l’1 de desembre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li