La Mostra amplia la mirada

0
750

L’edició d’enguany inclou propostes de diferent naturalesa a quatre espais diferents de la ciutat de Figueres


La Mostra Muntanya i Aventura organitzada pel Centre Excursionista Empordanès celebra enguany, del 27 de gener al 5 de febrer, la seva vint-i-unena edició. El programa es va presentar divendres passat a la seu provisional del Casino Menestral Figuerenc, on es va donar a conèixer un cicle alpí que esdevindrà transversal, abraçant diferents disciplines i inquietuds del món de la muntanya. Així ho va destacar el president de l’entitat, Jaume Delclòs, qui també va valorar l’èxit que suposa tornar a celebrar «aquesta classe d’iniciatives», a diferents emplaçaments de la ciutat: La Cate, el Cercle Sport Figuerenc, el rocòdrom Top Climb i el Teatre Municipal El Jardí.

Així, les conferències centrals d’enguany arribaran de la mà del periodista banyolí Sergi Unanue i de l’alpinista aragonesa Cecilia Buil. El primer serà el protagonista d’una xerrada al Teatre Municipal El Jardí el divendres 28 de gener a les 21 h, tot i que al matí del mateix dia, a les 10.30 h i també al Teatre, serà el responsable de la sessió amb els instituts de la ciutat, on els explicarà entre altres coses la seva experiència creuant l’Himàlaia de banda a banda, completant així el conegut Great Himalaya Trail. «Amb Unanue els joves podran veure com és fer un projecte i avançar a poc a poc, veure que es poden fer les coses», va detallar el membre de la comissió organitzadora, Xavier Clotas. Per la seva banda, Buil,serà la protagonista de la xerrada el divendres 4 de febrer, a les 21 h, a La Cate.

ALTRES ACTIVITATS. Més enllà dels dos caps de cartell d’aquesta edició, el programa es completa amb les tradicionals sessions audiovisuals: el tret de sortida es farà dijous 27 de gener, a la Cate (20.30 h), amb el film Panteras 99, mentre que el dissabte dia 29, al mateix lloc, es projectaran a partir de les 18 h El gran hito, Salto i Fluvius, aquesta última del director empordanès Pere Puigbert. «Recuperem directors reconeguts que han passat unes quantes vegades per la Mostra», va subratllar el també integrant de l’organització, Albert Bagur.

La programació d’aquest 2022 també inclourà altres propostes com la presentació de l’Associació Roca Nua, l’estrena d’imatges històriques de la inauguració del Refugi de Bassegoda-Can Galan o la presentació del còmic Paranoias Verticales amb l’autor Xavi Mountain.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li