La Mitja planta la llavor

0
637

 Presentar-se en societat sota la magnificent cúpula del museu Dalí esdevé, sens dubte, la llavor d’un projecte que vol arribar per quedar-se. Aquesta és la intenció de la Mitja Marató de Figueres que se celebrarà el proper 4 de desembre, una prova novella que divendres va marcar les directrius rodejada d’autoritats i amants de l’atletisme.
La sensació predominant al temple del surrealisme era l’optimisme. Així es desprenia de les paraules del president de l’Associació Mitja Marató Figueres, Jaume Baraut, que va ressaltar la voluntat de convertir el projecte en un “referent per a la ciutat i en una festa esportiva” a través de les tres proves: la cursa de 21km homologada per la Federació Catalana d’Atletisme; la de 10km i La Menuda, dirigida als més petits.
En el cas de la prova reina hi haurà una modalitat, el Quilòmetre Llançat, que esdevindrà tota una novetat en el món atlètic. El seu ideòleg, el director de la cursa, Francesc Pous, va explicar com van afrontar l’encàrrec d’elaborar un circuit “atractiu per als figuerencs i per a la ciutat, però també per als municipis per on passa la prova –Vilabertran, Peralada i Cabanes–”. Va ser en aquest procés quan va néixer la possibilitat d’iniciar el recorregut en baixada des de la Torre Galatea, una idea que va encendre la bombeta creativa de Pous i del seu Km Llançat, modalitat que premia el finisher que completi els primers 1.000 metres amb el millor temps.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li