La Mitja omple Figueres amb 1.500 atletes

0
1060

La segona edició de la cursa va millorar els 1.000 inscrits de l’any passat tot i la forta tramuntana


 

Més que un escull, la forta tramuntana que va bufar diumenge es va erigir com el company de viatge més genuí possible de la segona edició de la Mitja de Figueres, una prova que va aglutinar uns 1.500 participants entre la prova reina, la de 21 quilòmetres, i la cursa de 10 quilòmetres i la Menuda, aquesta última adreçada al públic més petit.

A les deu del matí els corredors de la mitja marató van prendre la sortida des de la Torre Galatea, indret que va repetir com a punt de partida d’un itinerari que va resseguir alguns dels emplaçaments més emblemàtics de la ciutat, a més de passar pels municipis de Vilabertran, Peralada i Cabanes. El més ràpid va ser Otmane Btaimi (1:10:40), de l’Athletic Track Tarragona, mentre que Carmen Rodríguez (1:28:04), de La Sansi, es va imposar en categoria femenina. En el cas de Btaimi, aquest va pujar als calaixos del podi acompanyat de Radouane Nour i Ali Benhmbarka, que va entrar per davant de Pablo Villalobos, campió d’Espanya de mitja marató, que va ser quart; mentre que Rodríguez va estar secundada per Montse Rivera i Mireia Esteve.

En relació amb la prova dels 10 quilòmetres, els qui van aturar el cronòmetre amb un temps més breu van ser Omar Palma (0:34:45) i María Lozano (0:41:33). En aquest cas, Palma va tenir com a escuders al podi Javi Díaz i Diego Ribao, segon i tercer, respectivament, mentre que Celia Muir i Sònia Bassas van acompanyar Lozano.

Solidaritat. La Mitja, organitzada per l’Associació Atlètica Mitja Marató de Figueres i l’Ajuntament de Figueres, va recordar també la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. En aquest sentit, poc abans del tret de sortida una quinzena de persones amb cadira de rodes van iniciar, acompanyats de voluntaris i sota l’organització d’Egoísmo Positivo, el recorregut de la prova dels 10 quilòmetres. Aquesta, juntament amb la proposta de Sabatilles Solidàries, per mitjà de la qual es va recollir material esportiu que no s’utilitza, van ser les notes solidàries d’un cap de setmana que també es va amenitzar dissabte amb una concorreguda Fira del Corredor.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li