La Mitja de Figueres, aquest diumenge

0
794

La prova arribarà  enguany amb dos recorreguts diferents: una distància de 21 quilòmetres i una altra de 10 


L’atletisme té aquest diumenge, 5 de desembre, una cita rellevant amb la celebració de la cinquena edició de la Mitja Marató de Figueres, que enguany arriba amb dues proves sota el braç: el recorregut de 21 quilòmetres, i el de 10. A causa de les restriccions derivades de la pandèmia de la covid-19, hi haurà una limitació de fins a 400 dorsals per a cadascuna de les proves.

L’itinerari, com a la quarta edició del 2019, sortirà des de la Torre Galatea de Figueres, on continuarà cap a la Rambla. D’allà, la ruta seguirà cap a Vilabertran, des d’on els corredors i corredores de la prova dels 10 quilòmetres ja tornaran cap a Figueres, tot i que els de la Mitja Marató també passaran per Peralada i Cabanes, abans de retornar a la capital alt-empordanesa. 

RECUPERACIÓ. Els organitzadors de la Mitja de Figueres, una entitat sense ànim de lucre, juntament amb el consistori figuerenc celebren l’èxit de participació en una cinquena edició marcada per les mesures Covid-19. Després de la paràlisi del 2020, aquest any els membres de l’entitat han treballat dur per «intentar recuperar certa normalitat a la ciutat», afirma el president de L’Associació Atlètica Mitja Figueres, Lluís Rodríguez. Per això, tot i haver de suspendre la cursa infantil, La Menuda, han mantingut la de 21km i la 10km. La Fira del Corredor tampoc no es podrà celebrar per evitar aglomeracions, així com actuacions de dansa, grups d’animacio… El director de la cursa, Francesc Pous, assegura que estan «contents per tornar malgrat no poder oferir una gran festa de l’esport degut a les restriccions».

Uns 800 atletes s’han inscrit i entre les xifres «destaca l’increment de participació femenina» i que per primera vegada la de 10 té més inscrits que la de 21. Segons Pous, «això posa de manifest l’interès creixent de l’atletisme a la ciutat». Entre les corredores tindrem la Silvia Segura, l’Alba Batlle i Rosa Matamala i entre els nois Ewen Toulgoat i Arnau Turon a la 10km. Pel que fa a la participació masculina a la Mitja, el flamant guanyador de la Mitja Ripoll i rècordman de la Mitja de Figueres (01:05:42), Nan Oliveras, torna a la cursa on va aconseguir la seva millor marca personal a la 21km, el 2018.

Per primera vegada arriba a la Mitja de Figueres, Samuel Dávila, un dels nostres atletes figuerencs més top i un dels més destacats aquest 2021 del panorama nacional i ja internacional de les curses de muntanya. Entre els amants del trail, comptem amb la participació de Miquel Corbera. L’encara jove atleta del Club Atletisme Montornes canviarà el trail i camp a través per l’asfalt de la capital empordanesa. Corbera ho ha guanyat pràcticament tot en aquest 2021, però el millor de l’any podria ser la seva imatge de fairplay, a la mitja Salomon Ultrapirineu, que va tenir envers el primer classificat aturant-se a recollir l’ampolla d’aigua que li havia caigut. Entre els figuerencs hi haurà Artur Roig, Miquel Cruz i Enric Roura, entre d’altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li