La mestressa del iaido europeu

0
950

La Maria Teresa Cortiada compagina la seva tasca com a mestressa de casa amb una destresa excepcional amb la katana. De ben segur que la combinació no és la més habitual i, de fet, esdevé una singularitat a Europa, tenint en compte que la llersenca va convertir-se fa uns dies en la primera dona del continent amb grau DAN fora del Japó en la disciplina de iaido. El títol el va assolir en la passada competició que va acollir el Tadaima Dojo, el seu club,quan l’entitat va aixoplugar els primers exàmens de grau DAN d’espasa que s’han celebrat mai fora del país nipó a alumnes avançats, tot plegat sota l’atenta mirada de quatre mestres japonesos convidats.
Ser pionera no ha estat gens fàcil, destaca. “Ho he pogut aconseguir després de molts mesos de treball i fins última hora no vaig poder saber si em podria examinar”, explica Cortiada, de 62 anys, que va iniciar el camí culminat fa unes setmanes l’any 2007, quan a través d’un viatge fet al Japó es va començar a interessar per una disciplina en què ja ha aconseguit el reconeixement per la federació espanyola.
“No m’esperava que pogués arribar aquest moment, veia que encara faltava molt de temps, però he anat superant les etapes de mica en mica i la feina, finalment, ha tingut la seva recompensa”, assenyalada Cortiada, que va haver de superar l’examen mitjançant l’elaboració d’una sèrie de moviments precisos analitzats detingudament pels diferents mestres jurats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li