La marxa aquàtica passa per Roses

0
483

El Centre Excursionista Cabirols organitza el pròxim 26 de setembre una activitat emmarcada en el Circuit Català


Fa pocs anys, el 2005, les platges del nord de França, la zona de Dunkerke i Bray-Dunes, va acollir l’embrió d’un nou esport que cada vegada està convencent més adeptes. La marxa aquàtica, una disciplina esportiva que consisteix a caminar pel litoral a una altura en què l’aigua arriba sota el diafragma, és especialment freqüent a la costa francesa, tot i que la seva presència a terres gironines, i especialment alt-empordaneses, ja ha deixat de ser inusual. Sense anar més lluny, les aigües que banyen Roses van acollir el febrer de l’any passat la primera edició de l’Open Internacional de Marxa Aquàtica –pertanyent a l’Aqua Walking Tour–, mentre que aquest setembre, concretament el dia 26, esdevindran la quarta parada del Circuit Català d’aquesta modalitat. Al darrere, en tots dos casos, hi destaca l’organització de l’Associació Excursionista Cabirols, amb el president Josep Joan Coucelo al capdavant. «Es tracta d’una activitat molt terapèutica i apta per a totes les edats. Ara bé, la d’aquest setembre és una activitat diferent de la de l’any passat: la del 2019 era una prova internacional puntuable, vam rebre esportistes d’Itàlia, França o Algèria, entre altres països, mentre que la d’aquest mes no té caràcter competitiu», explica Coucelo.

L’ITINERARI. La prova, organitzada conjuntament amb l’Associació Excursionista Roses, ha arribat al territori després dels esforços de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya a l’hora d’establir una reglamentació d’aquesta modalitat. En aquest sentit, el treball de l’ens federatiu ha derivat en aquest circuit català, que constarà de quatre parades: a Creixell (13 de setembre); a Castelldefels (19 de setembre); a Roses, amb una prova apadrinada per la Fédération Française de la Randonnée Pédestre, autèntic motor d’aquest esport, i a Cambrils, on es clourà aquest itinerari esportiu el 4 d’octubre.

Pel que fa a la prova rosinca, constarà d’un recorregut d’uns quatre quilòmetres davant del passeig Marítim: dos quilòmetres d’anada i dos de tornada. En aquest sentit, i atès el context sanitari actual influenciat per la pandèmia de la Covid, l’organització ha establert un topall màxim de 45 participants, repartits en grups reduïts.

MÚLTIPLES BENEFICIS. Com diu Coucelo, la marxa aquàtica ofereix beneficis corporals que van més enllà del que brinda el senderisme. Així doncs, en aquest cas s’hi suma l’augment de l’esforç i el control del moviment, perquè les cames estan sempre submergides, i també, quan es fa amb un rem, la necessitat de fer treballar tot el cos coordinadament. Es recomana que els practicants d’aquesta modalitat vagin equipats amb un neoprè.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li