La marxa aquàtica arriba a Roses

0
1091

La localitat alt-empordanesa acollirà dissabte el seu primer Open Internacional d’aquest esport


 

Les aigües que banyen el municipi de Roses es convertiran aquest cap de setmana en el punt neuràlgic de la marxa aquàtica, una nova modalitat esportiva que consisteix a caminar amb mig cos submergit en l’aigua amb l’ajuda opcional d’un rem o unes manyoples.

I serà l’epicentre d’aquest esport per partida doble: dissabte, 2 de febrer, se celebrarà la competició, mentre que diumenge s’intentarà batre el rècord mundial de persones practicant aquesta disciplina alhora, una fita que a hores d’ara se situa en 251 persones.

La presentació de l’activitat, batejada amb el nom de I Open Internacional de Marxa Aquàtica, es va celebrar el dilluns 21 de gener, a l’Ajuntament de Roses, a través d’un acte en què hi van participar Josep Joan Cocuelo, president dels Cabirols de Roses; Joan Huertos, el cap de l’àrea d’Excursionisme de la FEEC, i Montse Mindan, alcaldessa de Roses.

QUÈ ÉS LA MARXA AQUÀTICA? Tot i que es tracta d’un esport poc conegut al nostre territori, la marxa aquàtica té una gran importància a països com França o Itàlia. Els participants, amb el cos parcialment submergit a l’aigua, caminen en filera i en paral·lel a la línia de costa, amb l’aigua a l’altura del diafragma i ajudant-se amb les mans i, opcionalment, amb manyoples o rems per avançar. Ara bé, Roses no és un novell en la matèria: la Federació Francesa de Senderisme (FFRandonée) ja ha realitzat experiències prèvies a les nostres aigües, i ha posat de manifest la idoneïtat de les platges de Santa Margarida per a la pràctica d’aquesta modalitat.

Aquestes proves pilot prèvies, precisament, van impulsar la realització de la competició a Roses, un esdeveniment que s’ha fet possible gràcies a la col·laboració de l’associació excursionista Cabirols, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i la FFRandonée, amb el suport de l’Ajuntament.

LA COMPETICIÓ I EL RÈCORD. Aquest dissabte es faran les proves incloses en la competició, que estarà composta de dues modalitats: una de 400 m (de 10 a 12 h) i una altra de 100 m (de 14 a 16 h). La prova dels 400 m es farà per parelles en les categories femenina, masculina i mixta, amb un circuit amb eslàlom i mitjançant eliminatòries directes. D’altra banda, la prova dels 100 m també consistirà en un circuit amb eslàlom, tot i que en aquest cas en format individual i cronometrat.

En aquests moments -a data de dilluns, 29 de gener, hi ha 378 inscrits-. Tenint en compte que es fa una única inscripció per a la competició de dissabte i que també inclou participar a la resta d’activitats de dissabte i diumenge, sembla que l’assoliment d’un nou rècord mundial (251) es troba a prop d’aconseguir-se.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li