La marea rosa torna a caminar

0
1061

La Cursa de la Dona de Figueres organitzada pel Grup Iris recupera la presencialitat amb unes 4.400 participants


La presidenta del Grup Iris, Lídia Albert, ja ho subratllava fa només unes setmanes en aquest mateix setmanari: «Estic segura que la marea rosa tornarà». I els seus presagis no han fallat, tenint en compte que diumenge les principals artèries de Figueres van tornar a bombejar el color rosa més solidari amb la setena edició de la Cursa de la Dona local, un esdeveniment que enguany ha aplegat fins a 4.400 dones als carrers de la capital alt-empordanesa –concretament, 4.393 inscrites–. Una xifra molt esperada per dos motius: el primer, perquè la pandèmia de la Covid-19 havia obligat a celebrar la prova solidària de manera virtual o evitant la coneguda marea rosa; el segon, perquè un èxit de la cursa significa un impuls fonamental perquè el Grup Iris, l’entitat organitzadora, pugui desenvolupar les seves activitats a favor de les sòcies i les seves famílies. «D’una banda, és un esdeveniment que fa que la gent ens conegui, i de l’altra, és la nostra font d’ingressos: durant aquests últims dos anys hem sobreviscut com hem pogut, i cal tenir en compte que el càncer i les persones afectades no hi entenen, de pandèmia», remarca Albert.

La mateixa presidenta del Grup Iris estava molt satisfeta hores després de l’activitat dominical. «Estem contentíssimes, perquè els temps són difícils i venim de dos anys sense cursa física. Tothom té les seves preocupacions, i veure com 4.393 persones, més els acompanyants –uns 400 voluntaris–, ho han deixat tot per compartir amb nosaltres un dia com avui i ser tan solidaris, ens omple d’emoció», ressaltava abans de mirar a l’horitzó: «Ja tenim els ulls posats i il·lusionats en la propera edició, per continuar donant veu i ajudar així a les persones que més ho necessiten».

Com ja és tradició, la Cursa de la Dona de Figueres va constar d’un itinerari de cinc quilòmetres de recorregut, una distància que van completar dones de totes les edats, cadascuna amb el seu ritme: des d’àvies fins a menudes ben embolcallades pel cotxet de nadó, passant per colles d’amigues, conegudes o, simplement, participants que van completar el camí de manera conjunta.

Foto: Àngel Reynal

UNA MICA D’HISTÒRIA. Ara fa sis anys, el 2016, s’establien les beceroles de la cursa solidària figuerenca. La primera edició va tenir lloc el 27 de novembre d’aquell any, amb una participació de 3.342 nenes, joves i dones. Aquell va ser el punt de partida d’una trajectòria a l’alça. Així, el 2017 l’activitat va congregar fins a 4.715 participants, acompanyades d’un munt de col·laboradors en forma d’inscripcions virtuals i voluntaris, i any rere any les curses van anar creixent fins a assolir les 5.500 participants de la quarta edició (2019), amb uns 400 voluntaris i voluntàries. Després, la situació sanitària es va erigir en un autèntic escull, un context que s’ha difuminat amb l’edició de 2022. Un nou punt de partida.

Per a la realització i organització d’aquesta prova, Grup Iris compta amb l’ajuda d’una quarantena d’empreses i entitats col·laboradores, així com amb el suport de l’Ajuntament de Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li