La Marató més olímpica

0
1253

La Marató d’Empúries arriba aquest diumenge a la seva catorzena edició recordant l’arribada de la Flama Olímpica ara fa 25 anys


La Marató d’Empúries arribarà diumenge a la catorzena edició amb una clara picada d’ullet cap als Jocs Olímpics de Barcelona de l’any 1992. I és que la prova escalenca, la nova edició de la qual es va presentar dimecres passat al MAC-Empúries, inclourà enguany un acte simbòlic de record a l’arribada de la Flama Olímpica.

L’homenatge lluirà especialment en el traçat que els corredors fan per l’antiga ciutat grega, lloc on un atleta local, abans de la sortida, portarà la torxa que es va utilitzar ara fa 25 anys quan la Flama Olímpica va desembarcar a Empúries el 13 de juny abans de fer camí cap a la ciutat comtal. “La prova de la marató té sempre aquest marcat component olímpic, i és per això que es va creure convenient tirar endavant aquesta idea”, explica el regidor d’Esports del consistori escalenc, Josep Bofill.

Com assenyala l’edil, la gran preocupació d’aquest any és, com sempre, el clima, un element imprevist que ja l’any passat va obligar a suspendre la prova reina. Aleshores, l’organització ja va anunciar que tots els seus participants tenien la inscripció gratuïta per a l’edició d’aquest 2017.

Així doncs, i si el temps ho troba adient, aquest diumenge coincidiran un total de tres proves: la marató, la mitja marató –que torna a ser Campionat de Catalunya un cop més– i la cursa dels 10km. En total, des de l’àrea d’Esports del consistori costaner esperen congregar més de 1.700 corredors entre les tres modalitats, tal com ja s’ha anat fent els últims anys. “Des de fa dos o tres anys arribem a aquestes xifres i l’objectiu ara és el mateix, no ens plantegem créixer molt més”, diu Bofill.

Paral·lelament, i tal com ja s’ha anat fent des de fa tres anys, el programa també inclou per a dissabte diferents curses per a corredors d’edats compreses entre els 7 i 14 anys, unes proves que englobaran quatre categories diferents amb recorreguts que aniran des dels 800 fins als 1.800 metres. Aquest mateix dia, precisament, també es farà al pavelló municipal la Fira del Corredor.

VOCACIÓ INTERNACIONAL Des de fa uns anys, la Marató d’Empúries crida l’atenció més enllà de les nostres fronteres. Aquesta tendència també es viurà enguany, on a part dels corredors catalans hi haurà espanyols i atletes europeus. “Els participants d’aquí ja els tenim, la idea d’ara és donar a conèixer la Marató a fora”, detalla Bofill.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li